image

Care2 wijzigt 17,9 miljoen wachtwoorden na hack

vrijdag 30 december 2011, 21:45 door Redactie, 2 reacties

Online "health community" Care2.com heeft de wachtwoorden van 17,9 miljoen gebruikers gewijzigd, nadat aanvallers de servers hadden gehackt. Bij de aanval zouden de inloggegevens van een "beperkt aantal" Care2 leden gestolen zijn. Om wat voor soort aanval het ging, hoeveel gegevens en wat voor gegevens er zijn buitgemaakt, laat de website niet weten. "We zijn op dit moment niet in staat om de volledige omvang van de aanval te bepalen." Toch stelt Care2 dat het aantal slachtoffers beperkt is.

Rusland
De aanvallers zouden vanaf een Russisch IP-adres zijn gekomen, toch wil de website daar geen conclusie aan verbinden. "Hackers gebruiken allerlei technieken om hun identiteit en locatie te verbergen, dus we kunnen niet met zekerheid zeggen waar vandaan de aanval is uitgevoerd."

Tevens meldt Randy Paynter van Care2 dat er maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen, maar wederom worden er geen details gegeven. "Om Care2-leden te beschermen, hebben we de toegang tot alle Care2 accounts gereset." Als gebruikers inloggen, krijgen ze automatisch een nieuw wachtwoord gemaild.

Wachtwoord
"Om je privacy te beschermen, adviseren we je om meteen je wachtwoord voor accounts te wijzigen die hetzelfde wachtwoord gebruiken dat je voorheen voor Care2 gebruikte", merkt Paynter op. Die wijdt de aanval aan de omvang van de website. "Gegeven de grootte van onze community, zijn we de afgelopen jaren een aantrekkelijk doelwit voor spammers en hackers geweest, en dit was de eerste hacking-poging die succesvol onze veilige muren wist te doorbreken." De website heeft inmiddels de FBI ingelicht.

Reacties (2)
31-12-2011, 08:58 door Anoniem
Ook deze sukkels moeten aan de schandpaal.
Ik stel voor dat deze site een speciaal item maakt van dumbest managers who are rather spending money on their bonus intead of taking care of customers.
met naam en toenaam opnemen in het register...

Het is hub eigen schuld en zij zijn verwijtbaar. Als je de deuren van je huis open laat staan, over straat gaat met 100.000 euro cash, roken in bed, rijden met drank op.....Ajax-AZ verpesten..niks doen aan Security...dan kom je op het schavot en gooien we rotte eieren omdat je niks geeft om anderen!

2012 is het jaar waarin we niet meer schrijven over hackers maar focussen op de sukkels van Security.
01-01-2012, 12:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.