image

Honderden skimming-slachtoffers bij Bakker Bart

maandag 2 januari 2012, 14:34 door Redactie, 7 reacties

Het PIN-tijdperk mag dan officieel voorbij zijn, skimmers wisten net voor de jaarwisseling nog honderden slachtoffers te maken. Bij een vestiging van Bakker Bart in Veldhoven, werd twee maanden lang een gemanipuleerde betaalautomaat gebruikt om magneetstrip en pincodes te kopiëren. Het is onduidelijk of de apparatuur geplaatst is toen de winkel open of dicht was, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Volgens de krant gaat het om honderden slachtoffers, maar het exacte aantal en ook de exacte periode is onbekend. Currence, eigenaar van Pin, erkent dat het om meerdere slachtoffers gaat, maar wil niets verder kwijt. Bij twee van de slachtoffers werd op tweede kerstdag voor bijna 500 euro in Sri Lankaanse roepies van hun rekeningen afgeschreven.

Reacties (7)
02-01-2012, 14:51 door Ed Dekker
Dat hebben ze mooi op hun bammetje gehad ;-)
Wel sneu, zo vlak voor de finish struikelen.
02-01-2012, 15:42 door Flashback956
Dus mensen,
gebruik het nieuwe pinnen. ;)
02-01-2012, 16:20 door Anoniem
Ach, als de bank me vergoed voor de geleden schade, gun ik het die sri-lankezen wel :)
02-01-2012, 17:17 door Anoniem
Een kleine tot grote verbetering, al naar gelang in hoeveel landen je zelf komt,
zou zijn om banken opdracht te kunnen geven dat je pinpas niet mag werken
buiten Nederland en je eigen vakantieland.

En een beetje slimheid in bakken, bv. als je 5 minuten ervoor nog in je homestad Rotterdam pint,
kan je niet in 5 minuten in Sri Lanka dat OOK doen.

mistige
03-01-2012, 09:43 door Anoniem
@Anoniem 17:17 - Die slimheid zit er al in, als je te snel over te grote afstanden transacties uitvoert wordt je pas vanzelf geblokkeerd. Gold al voor creditcards, maar ook voor bankpassen.
03-01-2012, 14:39 door Anoniem
Een andere vorm van fraude. Van een medewerker van het hoofdkantoor van Albert Heijn hoorde ik, dat door met name Afrikaanse (vooral uit Ghana en Nigeria) kassières massaal vals geld betaald door vaak familieleden bij de kassa's met 'echt' wisselgeld wordt ingewisseld. Schijnt een enorme plaag te zijn.
05-01-2012, 14:08 door Anoniem
En een beetje slimheid in bakken, bv. als je 5 minuten ervoor nog in je homestad Rotterdam pint,
kan je niet in 5 minuten in Sri Lanka dat OOK doen.

Hehe, dat doet me aan een mooi verhaal denken, uit een tijd dat pinnen in landen als Sri Lanka nog geen vanzelfsprekendheid was. Een collega die veel naar Indonesië ging wilde vanwege onlusten daar een keer op vakantie naar Sri Lanka, waar ik in die tijd regelmatig kwam. Hij vroeg mij dus of je daar kan pinnen. Ik had zelf nog geen geldautomaat gezien daar, alleen bankkantoren met enorme stapels papieren dossiers, maar ik zou wel even verder vragen bij mensen die er nog vaker kwamen. En toen hoorde ik de volgende anekdote.

Iemand had tot zijn verrassing een geldautomaat aangetroffen in de hoofdstad Colombo, een waar je je creditcard in moest steken. Zo gezegd zo gedaan, hij volgde de aanwijzingen op het scherm, en vervolgens gebeurde er niets. Ook de pas kwam niet naar buiten. Dat duurde en duurde voort terwijl hij steeds nerveuzer werd, maar gelukkig kwam opeens toch de pas tevoorschijn, en even later schoof het geld uit de geldopening. Daar zat heel keurig een elastiekje omheen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.