image

Datum-bug lekt foto's op vergrendelde iPhone

woensdag 4 januari 2012, 11:24 door Redactie, 2 reacties

Een kwetsbaarheid in iOS 5 maakt het mogelijk om foto's op een vergrendelde iPhone te bekijken, als de datum van de smartphone niet goed staat ingesteld. Het probleem doet zich voor als er een datum in het verleden wordt ingesteld. Wordt de iPhone na deze datumaanpassing vergrendeld, dan zijn alle foto's sinds die datum zichtbaar. "Als de klok van je iPhone ooit wordt teruggezet, zijn alle foto's met een datum die nieuwer is dan de tijd van je iPhone, zichtbaar op je vergrendelde telefoon", aldus Ade Barkah,

Instelling
Het probleem kan zich voordoen als iemand tussen verschillende tijdszones reist, aldus de Canadese consultant. Barkah ontdekte het probleem toen hij van Canada naar Argentinië reisde.

Een andere mogelijkheid is een fout in de iPhone die de tijd naar 1 januari 2001 reset, waardoor alle gemaakte afbeeldingen zichtbaar zijn. Verder zou het probleem zich kunnen voordoen door een "fout in de infrastructuur", bijvoorbeeld bij het synchroniseren met een externe tijdbron zoals de telefoonmaatschappij, of een app die de tijd kan aanpassen.

Reacties (2)
04-01-2012, 11:58 door N4ppy
Of als je een gejatte / in beslag genomen iphone aan een proxy server hangt en dan met ntp gaat klooien
05-01-2012, 08:31 door Anoniem
Dat had Sherlock Holmes moeten weten, in de laatste aflevering op de BBC.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.