image

"Skype favoriete communicatiemiddel Maffia"

vrijdag 6 januari 2012, 13:13 door Redactie, 1 reacties

Niet BlackBerry, maar Skype is voor steeds meer zware criminelen het favoriete communicatiemiddel, omdat het lastiger af te luisteren zou zijn. Dat verklaarde Antonio Nicaso deze week voor de rechter. Nicaso is de auteur van twintig boeken over de Maffia. Criminelen zouden Skype prefereren omdat het niet tot één apparaat is beperkt en beter tegen inlichtingen- en opsporingsdiensten bestand zou zijn. Tot voor kort was BlackBerry de grote favoriet, laat de misdaadschrijver weten.

Als voorbeeld noemt hij een zaak in Manhattan uit 2009. Een Maffialid en drie Mexicaanse drugsdealers hadden een bijeenkomst op hoorafstand van politieonderzoekers, die via verborgen opnameapparaten meeluisterden. "De hele maaltijd zeiden ze geen woord. Van het voorgerecht tot het hoofdgerecht zaten ze alleen maar sms-berichten naar elkaar te sturen. Ze dealden drugs, maar de politie kon er niets aan doen", aldus Nicaso.

Afrekening
BlackBerry werd deze week genoemd in een zaak waarbij een Maffialid werd neergeschoten. De Canadese politie zou aan de hand van verschillende BlackBerry-berichten twee verdachten hebben opgepakt, die nu voor moord terecht moeten staan.

"Van tijd tot tijd krijgen we verzoeken van de overheid om bij rechtmatige toegang te helpen. We worden geleid door juridische procedures", aldus een verklaring van fabrikant Research in Motion (RIM). "We balanceren zulke verzoeken met onze prioriteit om de privacyrechten van onze gebruikers te beschermen."

Reacties (1)
06-01-2012, 17:27 door Anoniem
Wat wij doen is Cosa nostra !!

Groetjes en snuif ze,
Anoniem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.