image

Agent bespioneert dochter met spyware

maandag 9 januari 2012, 09:39 door Redactie, 6 reacties

Een Duitse agent heeft spyware op de computer van zijn dochter geïnstalleerd om haar surfgedrag te monitoren. Haar vriend, die uit de hackerscene komt, ontdekte de malware. Om de vader terug te pakken hackte de jongen de computer van de politieagent. Daar ontdekte hij dat de vader zijn officiële politie e-mail naar een privé e-mailadres doorstuurde. Ook wist de jongen toegang tot het politienetwerk te krijgen, waarop een belangrijke politieserver moest worden uitgeschakeld. Die aanval werd door meerdere hackers opgeëist, wat volgens het Duitse Der Spiegel mogelijk aantoont dat de server meerdere keren gehackt is geweest.

Volgens de Duitse krant gebruikte de agent een Trojaans paard, maar volgens twitteraar Nottinhill gaat het om een "federaal Trojaans paard.". Vorig jaar werd bekend dat de Duitse politie spyware bezit waarmee het verdachten kan bespioneren.

Reacties (6)
09-01-2012, 13:02 door Anoniem
Wederom bewijs dat dergelijke (cyber)wapens beter beschermt moeten worden tegen allerlei ongewenst gebruik door geautoriseerde gebruikers...
09-01-2012, 13:12 door Anoniem
Ja, zorg maar dat die vader zijn baan kwijtraakt, en dat jezelf een paar jaar moet zitten, dat zal hem leren. Er ontbreekt wat in zijn in hoofd.
09-01-2012, 18:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-01-2012, 11:57 door spatieman
Tja, Ambtsmisbruik ,welke agent is er niet groot mee geworden.
10-01-2012, 13:02 door Anoniem
Het is van de zotte dat een agent zijn werk op deze wijze mee naar huis neemt. Ik vind het misschien nog wel erger dat een vader meent zijn dochter te moeten bespioneren. Gezien het feit dat haar vriend 'uit de hackerscene' komt mag ik aannemen dat ze niet zo heel jong meer is en geen familie filter oid nodig heeft.
Zal ongetwijfeld meer gebeuren dat ouders kun kinderen bespioneren maar volgens mij heeft moeder natuur de keukentafel bedacht om dingen te bespreken...
10-01-2012, 17:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.