image

Tor wil anoniem internet beter verkopen

maandag 9 januari 2012, 12:28 door Redactie, 6 reacties

Het Tor Project zoekt 'marketeers' die willen meehelpen om het belang van een anoniem en veilig internet te promoten. De Tor-software maakt het mogelijk voor dissidenten en internetgebruikers in landen waar overheidscensuur heerst, om anoniem te internetten. Het ontwikkelteam is vooral met de techniek achter Tor bezig, en vergeet daardoor de "PR-kant". Onlangs riep het Tor Project gebruikers op om positieve verhalen te delen. Maar veel Tor-gebruikers die de software gebruiken blijven graag anoniem.

Toch weet ontwikkelaar 'Phobos' van een aantal gevallen waarbij Tor een belangrijke rol speelde, die verder gaat dan het bezoeken van websites als Twitter. "Ik ken mensen die in landen waar onlangs revoluties plaatsvonden, populaire blogs bijhielden, maar die werden steeds via door de overheid gesponsorde pestkoppen uit de lucht gehaald."

Wordpress was volgens Phobos niet tegen de DDoS-aanvallen en hackpogingen bestand. "De oplossing was het splitsen van het blog in een publieke kant, met alleen statische HTML en geen logins, en een privaat gedeelte voor het plaatsen van updates, dat alleen via een Tor hidden service toegankelijk is."

Bewaarplicht
Ook in Europa is Tor volgens Phobos hard nodig. "De bewaarplicht in Europa maakt gecentraliseerde chatnetwerken kwetsbaar voor sociale netwerkanalyse." Het kan dan gaan om bedrijven, criminelen of externe overheden die op de netwerken inbreken en de informatie bijvoorbeeld voor identiteitsdiefstal of gerichte aanvallen gebruiken. "Wat nu als je een chatnetwerk hebt waar alle gebruikers standaard hidden services gebruiken?"

Een belangrijke stap om dit te realiseren is het bereiken van internetgebruikers. "Het is zeker het geval dat we bij Tor de meeste tijd bezig zijn om onze technologie beter te maken, en niet bezig zijn om het onder de man te brengen en de perceptie van de wereld te veranderen dat het belangrijk is om veilig online te kunnen zijn. Help ons alsjeblief hierbij", aldus het Tor Project.

Reacties (6)
09-01-2012, 13:54 door Anoniem
Wordpress was volgens Phobos niet tegen de DDoS-aanvallen en hackpogingen bestand. "De oplossing was het splitsen van het blog in een publieke kant, met alleen statische HTML en geen logins, en een privaat gedeelte voor het plaatsen van updates, dat alleen via een Tor hidden service toegankelijk is."

Weet iemand toevallig waar je deze aangepaste versie van Wordpress kan vinden ?
09-01-2012, 17:28 door Dr.Wh4x
Dat gaat via, https://github.com/ioerror/Hidden-Blog

Al is het geen wordpress. Maar ontwikkeld door een Tor developer, Jacob Appelbaum.
09-01-2012, 23:16 door Anoniem
dank u
10-01-2012, 09:32 door Anoniem
Het jammer aan TOR is, dat het zooooo traag is.
10-01-2012, 09:34 door Anoniem
"De Tor-software maakt het mogelijk voor dissidenten en internetgebruikers in landen waar overheidscensuur heerst, om anoniem te internetten."

Tor maakt het eveneens mogelijk om het verkeer van deze mensen via de exit nodes af te tappen, hun credentials te onderscheppen wanneer websites geen beveiligde verbinding bieden, en ga zo maar door. Heeft iemand zich weleens afgevraagd waarom het Amerikaanse Naval Research Lab geld in dit project heeft gestoken ? Intelligence gathering ?

"Het Tor Project zoekt 'marketeers' die willen meehelpen om het belang van een anoniem en veilig internet te promoten."

Dat snap ik; maar geven die marketeers ook informatie over de kanttekeningen die je bij Tor kunt plaatsen ?
10-01-2012, 11:26 door Dr.Wh4x
Wat zouden de kanttekeningen zijn dan?

Tor's threat model is gebaseerd dat mensen die exit nodes runnen die niet gaan lopen sniffen voor wachtwoorden. Dat valt ook te circumventen door een plugin voor firefox te gebruiken die altijd https doet. Https everywhere van de EFF als voorbeeld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.