image

Apple: geen backdoor in Indiase iPhone

dinsdag 10 januari 2012, 12:28 door Redactie, 1 reacties

Er zit geen backdoor in de iPhone die Apple in India levert, zo laat het bedrijf weten. Op internet publiceerden hackers informatie over de spionagetactieken van de Indiase overheid, alsmede e-mails van Amerikaanse overheidsinstanties. Volgens de berichten zou India een overeenkomst met mobiele telefoonaanbieders hebben gesloten, om berichten te kunnen aftappen. Een woordvoerder van Apple stelt dat het de Indiase autoriteiten niet van een backdoor heeft voorzien. BlackBerry-fabrikant Research in Motion en Nokia waren niet voor commentaar bereikbaar.

India
De Amerikaans autoriteiten zijn vanwege de gepubliceerde informatie een onderzoek gestart naar de bewering dat een Indiase spionage-eenheid de e-mails van een Amerikaanse commissie heeft gehackt. De gehackte commissie onderzoekt de relaties tussen de Verenigde Staten en China. Het verzoek komt na een bericht op Pastebin, waar de hackers die eerder de broncode van Symantec Anti-Virus wisten te bemachtigen, nu de werkwijze van Indiase inlichtingendiensten en verschillende Amerikaanse e-mailberichten onthullen.

Volgens persbureau Reuters zijn India en China op economische en buitenlandse zaken vaker concurrenten dan partijen die samenwerken. India zou daarbij zeer geinteresseerd zijn in de officiële mening van de VS over China. De commissie is daarbij een interessant doelwit, zegt Stewart Baker, voormalig beleidsexpert bij de NSA en het ministerie van Homeland Security. "Aangezien de USCC één van de meest uitgesproken Amerikaanse overheidsinstanties is in het waarschuwen voor Chinese hackeraanvallen."

Reacties (1)
12-01-2012, 07:48 door Dev_Null
Waar rook is, brandt (tracking and tracing) vuur. Dit onderstaande nieuws is publiekelijk bekend gemaakt

1. Forensics Experts Say iPhone Tracking Isn't All That Accurate POSTED BY: Richard Mislan / Wed, April 27, 2011
Last week the iPhone user community was abuzz after researchers presenting at the Where 2.0 conference announced their discovery that iPhones collect location data—and that this information can be used to create a track of the user’s roamings. While this may have been shocking to iPhone users—it was old news to the law enforcement community, who has been using the iPhone’s tracking file as part of standard operating procedure when analyzing the iPhone for evidence for several years. Read More about it at
http://spectrum.ieee.org/tech-talk/telecom/security/forensics-experts-say-iphone-tracking-isnt-all-that-accurate

2. Got an iPhone or 3G iPad? Apple is recording your moves - A hidden file in iOS 4 is regularly recording the position of devices.
http://radar.oreilly.com/2011/04/apple-location-tracking.html

3. How police have obtained iPhone, iPad tracking logs:
http://news.cnet.com/8301-31921_3-20056344-281.html

Het lijkt mij overduidelijk dat een Iphone wel dingen bijhoudt, waarvan de eindgebruikers (nog) totaal niet op de hoogte zijn ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.