image

Arts gearresteerd wegens obscene uploads

dinsdag 10 januari 2012, 13:42 door Redactie, 3 reacties

De Indiase politie heeft een arts gearresteerd wegens het uploaden van obscene, gemanipuleerde afbeeldingen op sociale netwerksite Orkut. De arts zou daarmee een vrouw hebben willen zwart maken die niet met hem wilde trouwen. Orkut verstrekte de politie het IP-adres van degene die het materiaal uploadde, wat naar het adres van de arts leidde. De man werd gisteren gearresteerd en zijn laptop en opslagmedia in beslag genomen.

Wraak
De arts verklaarde dat hij de vrouw ten huwelijk had gevraagd, maar dat zij weigerde. Om wraak te nemen viel hij de vrouw lastig via de telefoon en verstuurde kwetsende e-mails. Ook maakte hij in naam van de vrouw een nepprofiel op Orkut aan. Vervolgens plaatste hij daar aangepaste, obscene afbeeldingen van haar en probeerde hij vrienden en collega's van de vrouw aan het profiel toe te voegen.

Pas toen een vriend de vrouw op haar online profiel aansprak, kwam ze achter het bestaan ervan. In India is het strafbaar om afbeeldingen zonder toestemming online te plaatsen. Ook het aanmaken van een profiel in naam van iemand anders is een misdrijf.

Reacties (3)
10-01-2012, 14:53 door RickDeckardt
Orkut... bestaat dat nog?!
10-01-2012, 15:23 door Anoniem
De link uit dit artikel lijkt niet te werken. http://www.deccanchronicle.com/channels/cities/hyderabad/doctor-arrested-obscene-uploads-310

[admin] Werk hier gewoon [/admin]
11-01-2012, 14:55 door Anoniem
Volgens mij is dat in NL ook verboden.

Eerste is schending van portretrecht en het tweede laster/smaad.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.