image

Chinese firewall detecteert Tor-gebruikers

dinsdag 10 januari 2012, 14:50 door Redactie, 5 reacties

De Chinese firewall is in staat om Tor-verbindingen te detecteren en vervolgens te sluiten, zo hebben beveiligingsonderzoekers ontdekt. Tor is anonimiseringssoftware waar internetgebruikers anoniem mee kunnen internetten. Het wordt gebruikt in landen als China, om toegang tot door de overheid gecensureerde websites te krijgen, en zo de Chinese firewall, die dit soort website filtert, te omzeilen. Een Chinese Tor-gebruikers klaagde dat zijn verbinding met een Amerikaanse Tor-bridge vaak na korte tijd werd verbroken.

De onderzoekers ontdekten dat zodra de een Tor-client verbinding met de Amerikaanse bridge relay maakte, er elke vijftien minuten een verbinding vanaf een Chinese computer werd opgezet. Naast een TCP-verbinding, probeerde de computer ook een SSL verbinding op te zetten. Daarbij werd ook het Tor-protcol "gesproken". Aan de hand van de SSL ciphers in het SSL-pakket dat de client aan het begin van de sessie verstuurt, herkent de Chinese firewall of het om een Tor-verbinding gaat.

Doelwit
Onderzoekers wijzigden de lijst en ontdekten dat de firewall de verbinding toen niet meer blokkeerde. Inmiddels werkt het Tor Project aan een lange termijn oplossing. Volgens de onderzoekers gebruikt de Chinese overheid zeer geavanceerde DPI-technologie om de inhoud van internetverkeer te inspecteren, en richt het zich daarbij specifiek op Tor, door code te gebruiken die het Tor protocol spreekt.

"Tor is duidelijk een doelwit, en het is zeer waarschijnlijk dat de Chinese firewall de censuurtechnologie zal blijven aanpassen als het Tor Project zich weer aan hen aanpast", zegt Tim Wilde in deze analyse.

Reacties (5)
11-01-2012, 09:46 door Dev_Null
Je vraagt je zo langzamerhand af, wie de fabrikant is van de "Chinese Firewall"? Of zou dit slechts een field-test-lab zijn voor the upcomming New World Order en hun versie van het totaal gecensureerde internet - verpakt in een "Chinese Firewall" illusie?
11-01-2012, 10:54 door realone
Door Dev_Null: Je vraagt je zo langzamerhand af, wie de fabrikant is van de "Chinese Firewall"? Of zou dit slechts een field-test-lab zijn voor the upcomming New World Order en hun versie van het totaal gecensureerde internet - verpakt in een "Chinese Firewall" illusie?

De Chinese overheid zelf, daar lopen namelijk echt wel wat kundige lui rond. Ga nu maar ergens anders schreeuwend rondjes rennen met je aluminium hoedje op...
11-01-2012, 11:55 door Anoniem
Makkelijk zat om zulke uitspraken weg te sabelen met het "aluhoedje"
als je echter naar de ontwikkelingen sinds 9/11 kijkt is het niet meer de vraag OF er een wereldwijde censuur komt, maar meer de vraag wanneer...
11-01-2012, 15:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-01-2012, 19:29 door Dev_Null
@realone:
Ga nu maar ergens anders schreeuwend rondjes rennen met je aluminium hoedje op...
Volgens mij was het Tin Foiled hat :-P http://en.wikipedia.org/wiki/Tin_foil_hat en dat werkt al, zonder dat je erbij hoeft te schreeuwen (Kooi van faraday voor externe brainwaves en andere electromagnetische vervuiling om je heen)

@Anoniem-11:55.
Het is i.d.d. af en toe bedroevend om te lezen hoe "bewust" de gemiddelde computer gebruiker is van de state-of-the-art mogelijkheden die de ict-technolgie biedt anno 2012. Waarschijnlijk hebben zij dan ook hun hele hoofd verpakt in het alu-hoedje en daarmee al hun zintuigen verstopt (op meer dan 1 manier ;-) om te kunnen blijven hangen in een mind-frame van voor WOII om maar niet de harde realiteit onder ogen te kunnen/willen zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.