image

EU privacywaakhond verwacht zwaar jaar

dinsdag 10 januari 2012, 17:36 door Redactie, 3 reacties

De Europese databeschermingsautoriteit (EDPS) verwacht dat 2012 een zwaar jaar zal worden, mede door de beperkte slag- en mankracht. "2012 zal een veeleisend jaar worden", aldus EDPS Peter Hustinx. Met name op het gebied van privacywetgeving en andere onderwerpen waar privacy een rol speelt, staat er veel te gebeuren. Hustinx zal zijn aandacht over drie onderwerpen verdelen: de herziening van het juridische raamwerk voor databescherming, technologische ontwikkelingen en Digitale Agenda binnen de EU en verdere ontwikkelingen op het gebied van vrijheid, veiligheid en gerechtigheid.

Concreet komt dit neer op zaken als internet monitoring, bijvoorbeeld de handhaving van intellectueel eigendom, eHealth, cloud computing, herziening van de bewaarplicht en onderhandelingen met derde landen over databescherming.

Daarnaast vervult de EDPS ook een adviserende rol, die via verschillende richtlijnen vorm moet krijgen. Het betreft "richtlijnen voor belangrijke technische of sociale fenomenen die invloed op persoonlijke databescherming hebben." Als voorbeeld geeft Hustinx het 'namen en shamen' van bedrijven die gegevens lekken. Maar ook zaken waar Europese wetgeving ervoor zorgt dat persoonlijke informatie wordt uitgewisseld.

Reacties (3)
11-01-2012, 05:54 door Anoniem
Word tijd dat anonymous al deze privacyschenders voor een maand of langer gaat DDossen eens kijken hoe lang onze gegevens nog op straat belanden.

Normaal ben ik erg tegen het platgooien (Dos en DDos), maar sommige instancies, overheden en dergelijke vragen er gewoon om.

Het word tijd dat er tool zoals "Low Orbit Ice Canon" via Tor komt waaraan iedereen mee kan doen zodat iemand is te traceren.
11-01-2012, 09:18 door Dev_Null
Precies sometimes, om de schijn op te houden dat er nog zoiets bestaat als "privacy". De enige privacy die ze echt willen beschermen, is WAT en HOEVEEL DATA er globaal word opgeslagen van iedereen waar de industrie en de marketing-privacy-roofdieren hun (digitale) handen op kunnen leggen.


"Privacy is a complete hoax (since the invention of the computer)"
11-01-2012, 09:23 door RickDeckardt
wel "autoriteit" in de naam, maar geen tanden... laten we die eerst maar eens aan dat beestje gaan plakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.