image

Israëliërs hacken uit wraak Saoedische webwinkels

dinsdag 10 januari 2012, 17:58 door Redactie, 4 reacties

Uit wraak over de aanvallen op Israëlische websites en diefstal van tienduizenden creditcardgegevens, hebben Israëlische hackers bij verschillende Saoedische webwinkels ingebroken. Daar werden duizenden creditcardgegevens buitgemaakt, die de aanvallers dreigen te publiceren als Saoedische hackers doorgaan met het openbaren van Israëlische creditcardgegevens. "Als het lekken doorgaat, zullen we de privacy van Saoedische burgers ernstige schade toebrengen", aldus één van de hackers tegenover Ynet. De Israëlische krant bevestigde de geldigheid van de gestolen creditcardgegevens.

Naast creditcardgegevens zou het ook om persoonlijke informatie gaan, zoals e-mailadressen en telefoonnummers. "Op het moment houden we de informatie vast en wachten op het juiste moment om het te openbaren."

Vergelding
De actie van de hackers komt na de aanval van een vermoedelijk Saoedische hacker, die bij een aantal Israëlische sites wist in te breken. "Verschillende Israëlische hackers kwamen bij elkaar en discussieerden over verschillende reacties op alle cyberaanvallen die tegen Israël worden uitgevoerd, waaronder reacties die verder dan alleen de cyberwereld gaan."

Het zou dan gaan om het publiceren van de aanvaller zijn privégegevens en die van zijn familie. Inmiddels werken de hackers aan het ontmaskeren van de Saoedische aanvaller, maar dat zou niet de voornaamste prioriteit zijn. Eerder liet een Israëlische functionaris al weten dat de cyberaanvallen als terroristische aanslagen werden beschouwd.

Reacties (4)
10-01-2012, 18:43 door S-q.
Oef!
Deze mensen moeten dus nog nagaan of de hacker die de Israel aan pakte, wel een Saoedi is!
Verder lijkt het mij meer logisch dat die hacker "aangepakt" wordt.
Dit lijkt mij verre van redelijk, laat staan proportioneel.

Ik hoop niet dat nu grote aantallen provocateurs hun kansen zien.
10-01-2012, 19:14 door Anoniem
Als Israel hacken als terrorisme ziet... Oppakken en waterboarden die hackers.
Eerlijk is eerlijk.
11-01-2012, 10:28 door Anoniem
Door S-q.: Oef!
Deze mensen moeten dus nog nagaan of de hacker die de Israel aan pakte, wel een Saoedi is!
Verder lijkt het mij meer logisch dat die hacker "aangepakt" wordt.
Dit lijkt mij verre van redelijk, laat staan proportioneel.

Ik hoop niet dat nu grote aantallen provocateurs hun kansen zien.
Waarom zou dit niet redelijk zijn? Dit heet met gelijke munt terugbetalen. Ik vind het juist wel een goede actie, je kunt moeilijk beweren dat het geen aardig gevonden beveiligingsreactie is. De aanvaller openbaart creditcard data van gewone Israëlische burgers, als verdediging eenzelfde database aanleggen zorgt voor interne druk op de aanvaller om de gegevens niet te openbaren. Want ik vermoed zomaar dat de Saoedi's met creditcard tot de beter gestelden horen, wat in de praktijk neerkomt op een shitload aan oliegeld. Die zijn nogal gesteld op discretie.
11-01-2012, 16:36 door S-q.
.[/quote]Waarom zou dit niet redelijk zijn? Dit heet met gelijke munt terugbetalen. Ik vind het juist wel een goede actie, je kunt moeilijk beweren dat het geen aardig gevonden beveiligingsreactie is. De aanvaller openbaart creditcard data van gewone Israëlische burgers, als verdediging eenzelfde database aanleggen zorgt voor interne druk op de aanvaller om de gegevens niet te openbaren. Want ik vermoed zomaar dat de Saoedi's met creditcard tot de beter gestelden horen, wat in de praktijk neerkomt op een shitload aan oliegeld. Die zijn nogal gesteld op discretie.[/quote]
Welk bewijs dat het een Saoedi is? En geen provocateur?

Quote: "De actie van de hackers komt na de aanval van een vermoedelijk Saoedische hacker..."

Zolang geen bewijs: "alleen verdacht".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.