image

Symantec faalt Windows 7 anti-virustest

woensdag 11 januari 2012, 14:33 door Redactie, 4 reacties

De nieuwe methodologie van Virus Bulletin heeft ervoor gezorgd dat Symantec een anti-virustest op Windows 7 niet heeft gehaald. Van de in totaal 54 geteste anti-virusprogramma's kregen er 19 geen 100% certificering. Naast Symantec moesten van de bekende anti-virusbedrijven ook Sophos, Avast en Comodo het zonder keurmerk stellen. In het geval van Symantec ging de virusscanner de mist in met een exemplaar van de uitgebreide WildList, een omvangrijke malware-verzameling.

Virus Bulletin herhaalde de test en zag toen dat de virusscanner een eerder gemist exemplaar wel herkende. De cloudgemeenschap had het bestand als "Trusted" aangemerkt. Toen het testorgaan navraag deed bij Symantec, kreeg het te horen dat een ander testlab het exemplaar als een false positive had bestempeld, waardoor de ontwikkelaars het als "trusted" bestempelden, ondanks dat het exemplaar in de WildList voorkwam en het algemeen als kwaadaardig werd beschouwd. Later draaide Symantec de beslissing terug en werd het exemplaar wel gedetecteerd.

Bugs
"Maar tenminste een aantal weken toen onze tests gaande waren, werd het bestand als trusted aangemerkt", aldus Virus Bulletin. Dit was dan ook de reden waarom Symantec de test faalde. Ook waren er problemen met het downloaden en installeren van updates en wilde het bedrijf niet aan de RAP test meedoen, omdat het product zonder cloudverbinding niet goed getest kon worden, zo kreeg Virus Bulletin te horen.

"Het is geen verrassing dat de nieuwe methodologie en eisen het lastig voor een aantal producten maken. Het aantal bugs en instabiliteit bij sommige producten was wel een verrassing, met name in de onderdelen voor het updaten, die eigenlijk snel en betrouwbaar moeten zijn", zegt test directeur John Hawes. De volledige test is voor abonnees via deze link verkrijgbaar.

Reacties (4)
11-01-2012, 14:52 door Anoniem
Klopt,er zijn inderdaad geregeld problemen bij het binnenhalen van de updates bij mijn norton 360 5.0.Ik vindt dat inderdaad een minpunt voor zo'n gerenomeerd bedrijf als symantec/norton.Voor het bedrag wat men voor de norton software moet betalen mag men het allerbeste verwachten.Ik zit er dan ook over te denken om op Kaspersky of Bitdefender over te stappen.Jammer genoeg heb ik onlangs Norton voor weer een jaar verlengd.
11-01-2012, 14:52 door SLight
Helaas zijn de meeste mensen denk ik geen lid. Maar er zijn twee mooie alternatieven
11-01-2012, 17:49 door Anoniem
Zelf gebruik ik naar volle tevredenheid Norton Internet Security op meerder computers. Welke zijn er bij binnenhalen van updates? Ik heb hier namelijk nog geen last van ondervonden.
11-01-2012, 20:27 door LightFrame
Ik vind de resultaten van de RAP test veel belangrijker dan een misser of FP in de VB100 test.
Als product X nu 99,99% scoort in de VB100 test door een FP of een misser maar wel véél beter scoort in de RAP test dan een ander product dat toevallig geen misser of FP had en de VB100 award ontving, dan kies ik toch voor product X.

http://www.virusbtn.com/vb100/rap-index.xml
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.