image

XS4ALL in beroep tegen Pirate Bay blokkade

woensdag 11 januari 2012, 17:29 door Redactie, 26 reacties

XS4ALL gaat in beroep tegen het vonnis van een Haagse rechter, die oordeelde dat de internetprovider de website The Pirate Bay moet blokkeren. Volgens Stichting Brein zou de torrent-zoekmachine het downloaden van auteursrechtelijk materiaal faciliteren. Naast XS4ALL moet ook Ziggo de website binnen tien dagen voor klanten ontoegankelijk maken.

"We zijn verbijsterd door de uitspraak, dit is een zwarte dag voor het vrije internet. Ik zie dit als een knieval voor de entertainmentindustrie: de commerciële belangen van enkele grote bedrijven worden belangrijker geacht dan de grondrechten van Nederlandse burgers", zegt directeur Theo de Vries van XS4ALL.

De Vries ontkent niet dat torrentsites als The Pirate Bay een lastig probleem vormen: “Mensen downloaden via torrentsites muziek en films zonder dat de artiesten daarvoor betaald krijgen. Dat kan niet. Volstrekt begrijpelijk dat websites als The Pirate Bay BREIN enorm frustreren. Maar deze zaak gaat niet om The Pirate Bay. Het gaat om blokkeren van informatie. The Pirate Bay is wat mij betreft een stoorzender die de discussie afleidt van waar het eigenlijk om gaat: dit vonnis komt neer op censuur en dat is in beschaafde landen verboden.”

Blokkade
Het blokkeren van websites lost het probleem bovendien niet op, zegt De Vries: "de oplossing moet gezocht worden in nieuwe businessmodellen die aansluiten bij de realiteit van de digitale wereld: informatie kan moeiteloos en razendsnel over de hele wereld verspreid worden. Je moet je aanpassen aan die werkelijkheid in plaats van je ertegen te verzetten door blokkades te eisen."

Volgens De Vries werken blokkades ook niet "Als je hele websites blokkeert, zul je onvermijdelijk informatie blokkeren waar helemaal niets mis mee is. Wie die informatie probeert te bereiken zal onterecht op de blokkade stuiten. Een blokkade dupeert dus mensen die niets kwaads in de zin hebben. Tegelijkertijd is zo’n blokkade voor wie het echt wil, gemakkelijk te omzeilen. Een blokkade schiet dus aan twee kanten het doel voorbij."

Reacties (26)
11-01-2012, 17:35 door Eerde
Brein van Timmi K/. ?
Is dat die die frauderende klup van "verpachte stukjes wetgeving" door Donderse Donnert, gelukkig weg, die denk meer macht te hebben, maar heeft dat gelukkig niet !
11-01-2012, 18:05 door Mozes.Kriebel
Helder verhaal van Theo de Vries van XS4ALL. Hij snapt het, nou de rechter nog.
11-01-2012, 18:27 door Anoniem
De stichting BREIN hanteert fascistische methodes zoals ook in WOII. Toen werd het luisteren naar buitenlandse zenders door de bezetters met stoorzenders onmogelijk gemaakt. De reden daarvan was dat binnen bezet er een strenge censurering van het nieuws werd gehandhaafd. Waar gaat dit naar toe als kapitalistische organisaties als BREIN hun zin telkens gaan krijgen als er iets op de internet-ether te vinden is dat iemand niet bevalt en daarom naar de rechter stapt. Is dit het begin van de ondergang van onze internet-verworvenheden. Luisje
11-01-2012, 19:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-01-2012, 19:40 door Dev_Null
"Stichting Brein" is niet meer (of minder) dan een "legaal ACTA Front-office" in Nederland.
Laat je niet misleiden door een bewust verkeerd gekozen naam ;-)

Officiele ACTA background info
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement
https://www.eff.org/issues/acta

De andere kant van de ACTA medaille:
http://geraldcelentechannel.blogspot.com/2010/05/dangers-of-acta-technology-expert.html
http://www.stopacta.info/

Via ACTA is men al jaren (in het geheim sinds 2006) bezig om internationale wetgevingen en censuur-infrastructuur GLOBAAL aan te leggen, waardoor het straks technisch mogelijk word om het gehele internet wereldwijd te censureren tot het nivo van een pay-per-view/website gecensureerd informatie-kanaal. Om het mom van "copyright and anti piracy" word deze digitale wolf in schaapkleding gevoerd aan het nog onwetende internet-publiek.
11-01-2012, 20:00 door Anoniem
Ik vraag me af of de reden waarom SOPA niet kan werken, niet net zo goed gelden voor het blokkeren in dit geval.

Peter
11-01-2012, 20:21 door Anoniem
Een blokkade dupeert dus mensen die niets kwaads in de zin hebben.

Dat is toch de gangbare werkwijze bij de entertainment industrie?

Als je films bekijkt middels de officiele, door de entertainment industrie goedgekeurde, wijze wordt je lastig gevallen door filmpjes over diefstal en auteursrechten. Als je de film ergens anders vandaan haalt, wordt je in ieder geval niet voor crimineel uitgemaakt.

Onder aanvoering van BREIN is men al jaren bezig de gewone gebruiker, die juist niets illegaals doet, te criminaliseren.

Peter
11-01-2012, 20:45 door Anoniem
Net opgezet;

http://www.anti-brein.nl
11-01-2012, 21:25 door Anoniem
Tja, dit is volkomen terecht. We krijgen de wetten die we verdienen, met een land waar een meerderheid op VVD/CDA/PVV stemt.
11-01-2012, 21:44 door Anoniem
We hadden hetzelfde probleem hier in België. Dat is opgelost door de volgende domeinnaam : http://depiraatbaai.be/

Een andere oplossing is om de DNS servers van OpenDNS te gebruiken, 208.67.220.220 en 208.67.222.222.
12-01-2012, 02:44 door Anoniem
Veel steun geven we ze ook niet...

"Al 10 stemmen!"

https://www.xs4all.nl/overxs4all/maatschappelijk/burgerinitiatief.php
12-01-2012, 08:24 door Anoniem
Het vreemde in dit verhaal is dat de politiek niet bij machte schijnt te zijn om een pedo partij met zijn website/forum uit de lucht te krijgen, maar een buitenlandse site waar men download informatie deelt kan door een stichting wel worden geweerd, met alle mogelijke middelen, zelfs met censuur.

Als je hier over na denkt kan je hieruit opmaken dat auteurs rechten beter beschermt kunnen en meer belang hebben dan onze kinderen. Dit is dus schijnbaar wat “onze” rechtstaat wil uitdragen met dit vonnis?
12-01-2012, 10:13 door Pandit
Ik denk dat deze uitspraak precedent werking gaat geven. De volgende stap is dat de PVV "radicale" islamitische sites laat blokkeren. Daarna laat de Brancheorganisatie van Webwinkels de Chinese Webwinkels (dealextreme.com etc) blokkeren, omdat ze hier inkomstenderving ondervinden. Je hoeft weinig fantasie te hebben om deze lijst te vergroten
12-01-2012, 10:19 door Anoniem
Door Anoniem: De stichting BREIN hanteert fascistische methodes zoals ook in WOII.

De Wet van Godwin http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin weer bevestigd.
12-01-2012, 10:22 door Anoniem
"Mensen downloaden via torrentsites muziek en films zonder dat de artiesten daarvoor betaald krijgen. Dat kan niet."

Indien dat niet kan, dan moet men per direkt stichting thuiskopie opheffingen, en heffingen die we betalen voor het downloaden afschaffen. Indien artiesten niet betaald krijgen, dan moeten ze stichting thuiskopie aanklagen. Downloaden van muziek en films is, tot op de dag van vandaag, legaal - en kan dus WEL.
12-01-2012, 10:27 door jdthood
Door Redactie: Volgens Stichting Brein zou de torrent-zoekmachine het downloaden van auteursrechtelijk materiaal faciliteren.

Eigenlijk stoelt de zaak op het uploaden, niet op het downloaden.

Van het vonnis:
§4.43: "...uitgangspunt van deze procedure is dat Brein dient te bewijzen dat abonnees van Ziggo en XS4ALL inbreuk hebben gemaakt [op auteursrechten] en dat zonder dat bewijs er geen grond is voor toewijzing van het bevel."
Inhoudsindicaties: "Vanwege de aard van het zogeheten BitTorrent protocol dat daarbij wordt gebruikt, gaat de rechtbank ervan uit dat die abonnees die bestanden niet alleen hebben gedownload, maar ook hebben geupload en aldus inbreuk hebben gemaakt op auteursrechten."
12-01-2012, 10:29 door jdthood
Anoniem schreef:
Als je hier over na denkt kan je hieruit opmaken dat auteurs rechten beter beschermt kunnen en meer belang hebben dan onze kinderen. Dit is dus schijnbaar wat “onze” rechtstaat wil uitdragen met dit vonnis?

Erm, nee.
12-01-2012, 12:08 door Loserenzo
Hoera!

Xs4all neemt wederom de juiste invalshoek om deze (zoveelste) wanstaltige maatregel tegen mijn recht op vrijheid tegen te gaan.

Ik vind het leuk dat mensen hier allerlei technische omwegen kunnen bedenken waardoor ze toch kunnen downloaden wat ze willen hebben, dat toont alleen maar aan de gekozen remedie niet deugt. Echter het (veel belangrijkere) onderliggende probleem is de censuur die we ons op laten leggen als we onze schouders hierover ophalen omdat we toch wel een manier weten om door te gaan. Als die censuur er eenmaal wet is, gaat het NOOIT MEER WEG!

Laten we ons nu alsjeblieft niet laten foppen door 'die arme artiesten' weer naar voren te schuiven, als de STICHTING (zonder winst oogmerk dus) BREIN 'die arme artiesten' 1 cent zou uitbetalen ipv alles in eigen zak te stoppen en/of te verliezen op de beurs (stichting!?!?) dan kunnen ze nog op mijn steun rekening zelfs, maar het gaat om censuur. Als dit er door komt, is dat het begin van het einde van vrij internet, vrije informatie vergaring etc..

Het is in de geschiedenis al vele malen eerder voorgekomen dat maatregelen door een volgende regering misbruikt / stilzwijgend uitgebreid werden voor doeleinden waar de maatregels helemaal niet voor bedoelt waren (Godwin-risicootje).

Eigenaardig ook dat net nadat 'onze regering' iets riep over Net-neutraliteit, de rechter deze uitspraak doet..
12-01-2012, 12:24 door Anoniem
"Veel steun geven we ze ook niet..."

Als ze steunbetuigingen willen, dan moeten ze wel zorgen dat het werkt, probeerde net de petitie in te vullen, maar kennelijk werkt het bevestigingsemailtje niet echt ->

"Er is iets mis gegaan bij het bevestigen van uw steunbetuiging."

Verder heb ik het idee dat weinig mensen tegenwoordig nog kijken op de website van hun ISP (ik iig bijna niet meer).
12-01-2012, 13:00 door Anoniem
Door Anoniem: We hadden hetzelfde probleem hier in België. Dat is opgelost door de volgende domeinnaam : http://depiraatbaai.be/

Een andere oplossing is om de DNS servers van OpenDNS te gebruiken, 208.67.220.220 en 208.67.222.222.

DePiraatBaai.be is een van de domeinnamen die geblokkeerd zal gaan worden. Volgens het bevel dienen ook IP-adressen te worden geblokkeerd, waardoor het gebruik van OpenDNS futiel is.
12-01-2012, 15:56 door Dev_Null
Het vreemde in dit verhaal is dat de politiek niet bij machte schijnt te zijn om een pedo partij met zijn website/forum uit de lucht te krijgen, maar een buitenlandse site waar men download informatie deelt kan door een stichting wel worden geweerd, met alle mogelijke middelen, zelfs met censuur.
Dat komt omdat ze er zelf - in de politiek en ook in de kerk - ook een aardig klef handje (en behoefte aan) hebben ;-) en dus niet willen dat een pedo-partij + forum van internet verdwijnt ;-)

Google maar eens globaal op zoektermen "pedophilea rings government officials"
12-01-2012, 23:34 door Anoniem
Mensen.. gooi gwn een VPN erop van Amerika of welk buitenland en klaar is kees, staat zelf op de TPB website zelf, pak alleen ff het torrentje en je kan je VPN al weer disconnecten als het goed is. Ksnap niet waar deze blokkerringen goed voor zijn.. het is te makkelijk voor worden om deze te omzeilen. Slechte actie als je het aan mij vraagt.. dit kost alleen maar geld om zulke websites te blokkeren.
13-01-2012, 09:09 door Anoniem
Door Anoniem: Veel steun geven we ze ook niet...

"Al 10 stemmen!"

https://www.xs4all.nl/overxs4all/maatschappelijk/burgerinitiatief.php
Rechthebbenden verplichten muziek digitaal aan te bieden? Lijkt me nogal onzinnig.
Als dat voorstel van XS4all afkomstig is slaan ze daar de plank mis.

Met deze actie tegen brein hebben ze gelijk.
13-01-2012, 10:09 door Anoniem
Over een maand kan de blokkade weer opgeheven worden: http://torrentfreak.com/the-pirate-bay-will-stop-serving-torrents-120112/.

Maar ik betwijfel dat dit betekent dat de uitspraak niet meer geldig is. En dat toont gelijk het probleem aan van de dergelijke blokkades. Het toevoegen van IP adressen en domeinen aan de link wordt voortvarend door BREIN opgepakt. Het verwijderen van dergelijke gegevens is geen (hoge) prioriteit. IP adressen en domeinen blijven dus jaren lang in de blacklist staan. Klagen helpt niet, want er is geen adres om te klagen.

Niet alleen BREIN blijft volharden in leugens. Vanmorgen was de voorzitter van de stichting PALM op de radio. Ik ben gestopt met tellen van de leugens toen ik bij drie kwam. Ik was aan het autorijden en dan kun je je aandacht niet te veel aan zoiets besteden.

1) Hij spreekt over illegale downloads. Dat is maar een minieme fractie van wat wordt gedownload. Alleen af en toe een software pakket. De meeste downloads zijn muziek en films en derhalve legaal in Nederland.

2) De downloads zorgen voor een vermindering van de inkomsten voor de artiesten. Waarom is het bioscoopbezoek in 2011 dan het hoogste in 33 jaar? Er worden toch ook films gedownload? Kan het niet gewoon zijn dat er een crisis is? Kan het niet gewoon zijn dat door al die programma's als "The Voice" het aantal artiesten fors toeneemt en er dus per artiest minder overblijft?

3) Providers blokkeren als kinderporno. Dat is de derde leugen die me direct opviel. Laat ik maar niet meer woorden vuil maken aan iemand die een downloader vergelijkt met een pedofiel. Als ik zou downloaden, zou ik een aanklacht wegens smaad overwegen.

Peter
14-01-2012, 04:47 door Dev_Null
@Peter: Jammer genoeg zijn er op deze wereld te weinig mensen (zoals als de meeste van ons hier) die echt inhoudelijk internet_verstand hebben van wat er nog allemaal gaande is en hoe het wel precies werkt. De rest van de massa "fake deskundige" gedraagt zich als een stelletje repeaters en blaat gewoon na, wat ze van bovenaf opgelegd krijgen.

Net zoals Adolf Hitler ooit eens zei:
Herhaal een leugen hard en lang genoeg (door meerdere kanalen en op meerdere methode), en uiteindelijk zal iedereen erin gaan geloven (Pysops one-on-one). Tel daarbij op dat de gemiddelde repeater (lees media medewerker, knip_en_plak journalist) zelf geen inhoudelijke research mag doen (op verlies van baan), kan doen (wegens gebrek aan inhoudelijk verstand van internet, ict), dan heb je een prachtig gratis overheids-propaganda apparaat voor je aan het werk, dag in dag uit om "de onwetende masses" te bombarderen met allerhande overheids-propaganda.

Op het moment dat wij (de meesten van ons hopelijk), de real-experts-in-the-field, stoppen om hier tegenin te blijven protesteren, stemmen we er zelf (ook) in toe dat dit gebeurd. Dat zou een trieste zaak zijn.
14-01-2012, 05:13 door Dev_Null
Newsflash: Onze eigen KLPD gaat ook op internet patrouileren
Gepubliceerd: Woensdag 11 januari 2012 - Auteur: Peter Olsthoorn
De KLPD heeft een systeem aangeschaft om verdachte informatie van openbare bronnen te verzamelen. De regio Twente gaat er als eerste mee aan de slag. Het systeem CY-Humint (Cyber Human Intelligence) wordt geleverd door Athena GS3 Security Implementations Ltd in Holon Industrial Zone in Israël. Athena is onderdeel van de grote leverancier van infrastructuur- en transportsystemen Mer Group, in Nederland aanwezig met Cellular Infrastructure BV. Vragen van Webwereld worden vanuit Israël per e-mail beantwoord door Omer Laviv, chief executive officer van Athena.

http://webwereld.nl/nieuws/109156/politie-scant-sociale-media-op--verdachte-info-.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.