image

Russisch pré voor digitale rechercheurs

dinsdag 24 januari 2012, 12:01 door Redactie, 7 reacties

Russisch spreken en lezen is een pré voor mensen die als digitale rechercheur bij de politie aan de slag willen gaan. Dat laat Pim Takkenberg, teamleider van het Team High Tech Crime, tegenover de NOS weten. "Wij zien dat veel van onze verdachten uit het voormalige Oostblok komen. Rusland, Oekraïne, Armenië. Dus als je Russisch spreekt is dat zeker een pré." De teams binnen het KLPD die zich met de bestrijding van high tech crime en de aanpak van kinderporno bezighouden, worden dit jaar fors uitgebreid.

Er wordt gezocht naar politieagenten met een interesse "in digitaal", maar ook echte speurneuzen en mensen met een digitale achtergrond. "Die het neusje van de zalm zijn en goed weten hoe de techniek in die wereld in elkaar steekt." Hackers met een strafblad hoeven niet te solliciteren. "Bij de politie kunnen geen mensen werken die een strafblad hebben, maar wij zoeken wel mensen die in die wereld thuis zijn."

Hackers
Ook hackers zonder strafblad, die bijvoorbeeld websites hacken en dat vervolgens bij de desbetreffende organisatie melden, stellen Takkenberg voor een dilemma.

"Wat geldt als je voor de politie werkt, dat de wereld in die zin redelijk zwart-wit is. Je mag gewoon geen strafbare feiten plegen of gepleegd hebben. Dat kan gewoon niet, dat past niet bij de politie. Van de andere kant is er wel een grijs gebied waarbij ik me voor kan stellen dat sommige gevallen individueel nader bekeken worden, maar in het algemeen geldt dat als je een strafbaar feit pleegt je niet bij de politie kunt werken."

Reacties (7)
24-01-2012, 12:07 door Anoniem
Denk niet dat het KLPD "Het neusje van de zalm" binnenhalen als hackers met een strafblad niet hoeven te solliciteren. Het zijn immers de mensen die meestal het meest in die wereld thuis zijn.
24-01-2012, 12:11 door Anoniem
Okay , dan ben ik dus uitgesloten door dat ik jaren lang het werk heb gedaan wat onze overheid na liet.
Dat is de dank die je krijgt.

Tevens is er het volgende opstakel; ik ben een keer aangehouden met een slok te veel op

Dan ben ik dus helemaal afgeschreven!!

Toch fijn dat jullie het overwogen hebben!!!
24-01-2012, 13:37 door golem
"Het neusje van de zalm" zijn zo goed dat ze niet opgepakt zijn. :)
24-01-2012, 14:42 door Anoniem
"Het neusje van de zalm" zijn zo goed dat ze hier hun neus voor ophalen omdat ze ergens anders 10 x meer verdienen per maand
24-01-2012, 16:12 door Anoniem
ik ken er wel een paar :)) stuur me maar een mailtje dan breng ik je in contact. (naam en adres bekend bij de politie)
24-01-2012, 21:49 door Anoniem
Door Redactie:
"Wat geldt als je voor de politie werkt, dat de wereld in die zin redelijk zwart-wit is. Je mag gewoon geen strafbare feiten plegen of gepleegd hebben. Dat kan gewoon niet, dat past niet bij de politie"
Nee, je mag pas strafbare feiten plegen, als je bij de politie bent, niet eerder. (Opslaan cameragegevens, oprekken van allerlei termijnen, gluren in databases, etc.)
Ik spreek ook een beetje russisch, "da" (ja) en "njet" (nee). Lijkt me genoeg voor een gemiddelde agent, toch?
Google-vertaal? nooit van gehoord? En dat moet mijn baas worden? Wha ha ha.
25-01-2012, 11:34 door Preddie
als je een beetje verstand van zaken hebt dan ga je niet bij de politie werken. Daar zijn meerdere redenen voor:
- ze betalen vergelijken met het bedrijfsleven weinig
- politie mensen zijn in de sociale kringen niet altijd even populair
- als politie ben je een verlengstuk van de overheid (criminele organisatie), als je het niet eens ben met het overheidsbeleid kun je moeilijk een rol als poltie agentje invullen
- wanneer je voor de politie werk worden er ook regels gesteld aan je privé leven.

kortom als je ook nog een beetje privé leven wilt hebben en je hebt je verstand op de goeie plek zitten dan ga je niet bij de politie ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.