image

VS waarschuwt voor DDoS-aanvallen Anonymous

woensdag 25 januari 2012, 10:45 door Redactie, 4 reacties

Het Amerikaanse Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) waarschuwt zowel private als overheidsinstellingen voor DDoS-aanvallen die het werk van internetbeweging Anonymous zouden zijn. De aanvallen waarbij websites worden platgelegd, zijn zowel tegen instanties binnen de publieke, als private sector gericht. Het gaat onder andere om de website van de FBI, ministerie van Justitie en verschillende entertainmentbedrijven, die sinds het offline halen van downloadsite Megaupload onder vuur liggen.

De aanvallen worden volgens US-CERT niet door aanhangers van Anonymous uitgevoerd, zoals bij eerdere aanvallen het geval was. Daar werd onder andere de Low Orbit Ion Cannon (LOIC) DoS-tool in gezet. Nu zouden de aanvallen via besmette computers verlopen. Om te voorkomen dat internetgebruikers onbewust aan de "Denial-of-Service malware-campagne" meedoen, moet men voorzichtig met e-mailbijlagen omgaan en een virusscanner installeren en die up-to-date houden.

Reacties (4)
25-01-2012, 11:26 door Preddie
Ik waarschuw voor de VS ..... krijg ik nu ook een heel bericht toegewijd aan mijn waarschuwing ..... Anonymous zorgt voor mij perosonlijk voor minder dreiging dan de VS
25-01-2012, 11:36 door kloek8
nog even ze beginnen nu bij mij toch echt het punt te bereiken dat ik active alkida ga steunen. liever hun dan de vs eigenlijk.
25-01-2012, 12:39 door Above
Door Predjuh: Ik waarschuw voor de VS ..... krijg ik nu ook een heel bericht toegewijd aan mijn waarschuwing ..... Anonymous zorgt voor mij perosonlijk voor minder dreiging dan de VS

Helemaal mee eens! Zelfs deze mening welke we nu delen zal in de toekomst strafbaar worden als het zo doorgaat.
Het is allemaal propaganda. De groep Anonymous waar hun het over hebben is een verzinsel. Het zijn hun eigen daden in opdracht van.., om nog meer toegangsbeperkingen toe te kunnen passen in het mom van veiligheid en privacyschending.
25-01-2012, 16:26 door Anoniem
Anonymous is zeker geen verzinsel.. het bestaat juist al langer dan je denkt..

en nee.. ze zijjn niet verantwoordelijk hiervoor
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.