image

Betalingsverwerker Euronet gehackt

woensdag 25 januari 2012, 10:59 door Redactie, 4 reacties

Aanvallers zijn erin geslaagd om bij betalingsverwerker Euronet Worldwide in te breken, zo heeft het bedrijf bekend. Het Amerikaanse bedrijf rapporteerde de inbraak maandag bij de Securities and Exchange Commission. De aanval was tegen een "klein gedeelte" van de Europese klanten gericht en zou eind 2011 hebben plaatsgevonden. Volgens de CEO is het de eerste keer dat aanvallers wisten binnen te dringen. "Wij, net als als honderdduizenden andere bedrijven, zijn gehackt, maar we wisten het snel te ontdekken en het gat te dichten", aldus CEO Michael Brown.

Chip
Het was de aanvallers om kaartgegevens te doen. De buit zou vanwege de veilige microchip op de meeste Europese credit- en debitkaarten beperkt zijn. Voor deze kaart is een pincode vereist. "Dat heeft in ons voordeel gewerkt, omdat de kaartgegevens die ze bemachtigden, gegevens van de chipkaarten waren, en je kunt niets uit de chipkaart halen", merkt Brown op.

Bij negentig procent van de transacties was dit het geval. De tien procent waarbij wel gegevens werden buitgemaakt, was afkomstig van kaarten die nog niet van een chip waren voorzien. Hoe de aanvallers wisten binnen te dringen laat Brown niet weten.

Reacties (4)
25-01-2012, 12:57 door Mozes.Kriebel
"Wij, net als als honderdduizenden andere bedrijven, zijn gehackt"
Dus? Dan is het minder erg? 2x "als" zal wel van het stotteren van schaamte zijn.
25-01-2012, 13:34 door Preddie
ach bij dit bedrijf krijg je teminste nog eerlijk te horen wat er gebeurt is ..... de ING daar en tegen is al 3 dagen niet bereikbaar en vandaag krijg ik constant de melding:

Drukte op Mijn ING

Op dit moment zijn er zeer veel bezoekers op Mijn ING. Hierdoor is het nu helaas niet mogelijk om in te loggen. Probeert u het over enkele minuten nogmaals.

Onze excuses voor het ongemak.

De Prutsers !
25-01-2012, 15:48 door Anoniem
De chip maakt het niet veilig. Bij online bestellen vind geen controle plaats van de chip.

Je kunt overigens nog steeds met een credit card online bestellen zonder extra codes. Het nummer en expiry opgeven is genoeg.

Er is geen excuus voor het hacken van een server met credit card gegevens. De server met data moet niet eens aan Internet hangen. Je moet het zo inrichten dat de gegevensopslag en -controle niet aan Internet gekoppelde servers plaatsvindt. Zo moeilijk is dat niet.
26-01-2012, 00:15 door Anoniem
Door Mozes.Kriebel: "Wij, net als als honderdduizenden andere bedrijven, zijn gehackt"
Dus? Dan is het minder erg? 2x "als" zal wel van het stotteren van schaamte zijn.
Ja, dit is een gebruikelijke methode voor overreding. Dat wil zeggen als een van de ander 8 niet werken. De eerste (en meest effectieve) beredeneren was bij voorbaat kansloos, hetzelfde geldt voor: inspireren, humor, dwingen, onderhandelen en de overige. Dus al met al een ultieme zwaktebod ultiem zwak verwoord.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.