image

Nederlandse politie arresteert Megaupload-verdachte

woensdag 25 januari 2012, 11:12 door Redactie, 7 reacties

De Nederlandse politie heeft een verdachte in de Megaupload-zaak aangehouden. Het gaat om een 32-jarige Est genaamd Andrus Nomm. De Verenigde Staten hadden een arrestatiebevel tegen Nomm uitgevaardigd, die het hoofd van de softwareontwikkeling binnen Megaupload was. De aangehouden Megaupload-werknemers worden verdachten van auteursrechteninbreuk en deelname aan een criminele organisatie. Tevens werd de 39-jarige Duitser Sven Echternach in de Filipijnen opgepakt. Hij kan echter niet aan de VS worden uitgeleverd, omdat de Duitse wet dit verbiedt.

Vandaag hoorde de oprichter van Megaupload, Kim 'Dotcom' Schmitz, dat hij niet op borgtocht wordt vrijgelaten. Volgens de rechter is hij vluchtgevaarlijk en blijft hij tot 22 februari vastzitten, als de aanvraag voor zijn uitlevering aan de VS wordt behandeld. Dotcom heeft zowel een Duits als Fins paspoort en heeft zowel het staatsburgerschap van Nieuw-Zeeland als Hong Kong.

Reacties (7)
25-01-2012, 12:29 door Anoniem
"Dotcom heeft zowel een Duits als Fins paspoort en heeft zowel het staatsburgerschap van Nieuw-Zeeland als Hong Kong."

Vreemde zin. Wat is het verschil tussen het hebben van een paspoort, en staatsburger zijn ? Hij heeft dus 4 paspoorten, aangezien hij staatsburger is van 4 landen ?
25-01-2012, 13:05 door cjkos
'Hij kan echter niet aan de VS worden uitgeleverd, omdat de Duitse wet dit verbiedt. '

Die hebben het een stuk beter voor elkaar dan ons landje, waar de regeringsleiders liever achter de VS aan loopt.
25-01-2012, 15:57 door Anoniem
hulde voor duitsland !! om die rede zou je toch bijna duits staatsbuger willen zijn
25-01-2012, 23:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-01-2012, 11:33 door Anoniem
Door unbalanced: NL levert al decennia lang zonder problemen landgenoten uit. Ik lees hierboven 'Duitsers' en zeg verder niks...
Je bedoelt vast dat we ze destijds ook maar even zelf op de trein hebben gezet naar bepaalde bestemmingen? Daar was de toenmalige hermandad een ster in ja.
27-01-2012, 11:51 door Anoniem
Door Anoniem: hulde voor duitsland !! om die rede zou je toch bijna duits staatsbuger willen zijn

Het is "reden" (rede is een vorm van spreken, zoek maar op in het woordenboek) en inderdaad zou het goed zijn voor de staat van Nederland als we ons bij de Duitse federatie zouden aansluiten. Duitsland heeft heel veel zaken veel beter geregeld dan Nederland, denk maar aan wonen, energie, juridisch (het debakel van die journalisten uitgezonderd).
14-02-2012, 09:49 door Anoniem
duitsland heeft gewoon slechte gewoontes met het uitleveren van mensen naar andere landen :')
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.