Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Mobiel Internet NS treinen

26-01-2012, 00:15 door Anoniem, 10 reacties
Gewoon een ophelderingsvraagje: waarom zou T-mobile via Duitse servers gratis internet aanbieden in de trein? Wat zijn de voor en nadelen?
Ik zit nu in de trein op een traject in zuid holland en kan geen filmpjes via youtube bekijken omdat het via een duitse server gaat en die hebben copyright problemen.
IP lookup gaf dit:


P Address Details

IP Address: 80.187.204.100
Hostname: 80.187.204.100
ISP: Telekom Deutschland GmbH
Company: Telekom Deutschland GmbH
City:
State/Province:
Country: Germany

Iemand een idee?
Reacties (10)
26-01-2012, 10:39 door Anoniem
waarom wil appie-hein via je bonus kaart zien wat jij koopt
waarom wil google zien wat je denkt
waarom wil rijkswaterstaat je nummerbord herkennen
waarom zou duitse telecom niet graag je traffic willen....
26-01-2012, 11:33 door SirDice
Gewoon een ophelderingsvraagje: waarom zou T-mobile via Duitse servers gratis internet aanbieden in de trein?
Waarom T-Mobile? Of waarom T-Mobile via Duitsland het internet op gaat?

De eeste is gewoon omdat T-Mobile het contract heeft gekregen van de NS. De tweede is waarschijnlijk omdat de infrastructuur dat makkelijker maakte.
26-01-2012, 12:28 door Anoniem
Mischien omdat T mobile een duits bedrijf is ?
26-01-2012, 15:41 door Anoniem
Ja, ik snap dat T-mobile een Duits bedrijf is. Het rare is alleen dat als ik dus in een Nederlandse trein zit ik via een Duits netwerk het internet op ga. En de logica daarvan ontgaat mij, waarom niet via een NL server? Los daarvan kan je ook heel veel contact op Youtube niet zien wegens andere copyright wetgeving in Duitsland.
Maar SirDice, waarom is dat makkelijker vai Duitse infrastructuur?

Dank in ieder geval alvast!
26-01-2012, 17:22 door SirDice
Door Anoniem: Maar SirDice, waarom is dat makkelijker vai Duitse infrastructuur?
Geen idee, ik heb geen zicht op de infrastructuur van T-Mobile ;-)

Maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Het bedrijf waar ik werk is Amerikaans, ik zit in een kantoor in Nederland en mijn internet gaat naar Amerika om vervolgens weer via Duitsland of Engeland het net op te komen. Het ligt er maar net aan hoe de routering op dat moment loopt.
26-01-2012, 17:37 door Anoniem
"Het feitelijke inloggen gaat heel eenvoudig; de trein is een 'open' Wifi-hotspot zonder versleuteling (WPA of WEP) en er hoeft dus ook geen wachtwoord te worden ingegeven. De netwerkverbinding is technisch zo ingericht dat men niet (zomaar) elkaars computer of telefoon kan (in)zien." (via consumentenbond link)


Met een simpele sniffer kan je toch echt wel alle MAC addressen en telefoons lezen is mijn ervaring..
26-01-2012, 19:56 door Preddie
Door Anoniem: Ja, ik snap dat T-mobile een Duits bedrijf is. Het rare is alleen dat als ik dus in een Nederlandse trein zit ik via een Duits netwerk het internet op ga. En de logica daarvan ontgaat mij, waarom niet via een NL server? Los daarvan kan je ook heel veel contact op Youtube niet zien wegens andere copyright wetgeving in Duitsland.
Maar SirDice, waarom is dat makkelijker vai Duitse infrastructuur?

Dank in ieder geval alvast!


Het zou natuurlijk kunnen dat het te maken heeft met verschillende wetten. Zo heeft amerika bijv. de Patroit Act waardoor zij rechten hebben op de data van amerikaanse bedrijven die buiten Amerika gevestigd zijn. Ik weet niet of de wetten in Duitsland ook daadwerkelijk verschillen met die van Nederland maar het zou een reden kunnen zijn om te overwegen het verkeer via Duitsland te laten verlopen.
26-01-2012, 20:40 door Anoniem
"Het zou natuurlijk kunnen dat het te maken heeft met verschillende wetten"

Of gewoon een kosten / baten afweging. Indien ze die infrastructuur al hebben liggen, waarom dan alles dubbel uitvoeren voor Nederland ?
27-01-2012, 08:15 door BaseMent
Om Internet in de trein mogelijk te maken heb je behalve opstappunten ook allerlei servers nodig. Waarschijnlijk heeft men die al in Duitsland. Dan gebruik je die infra gewoon nog een keer.
Behalve het gebruikelijke zou ik er niet teveel achter zoeken. Dat je via Duitsland ineens te maken krijgt met andere wetgeving en regeltjes bij bijvoorbeeld youtube is gewoon zo.
Al ben ik nu wel weer benieuwd welke wetten er gelden als je in een Nederlandse trein via een ip adres in Duitsland een hack zou plegen op een systeem in weer een ander land. Maar dat is weer een heel andere discussie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.