image

Google mailt gebruikers over nieuw privacybeleid

maandag 30 januari 2012, 13:23 door Redactie, 4 reacties

Google is begonnen met het mailen van gebruikers over het nieuwe privacybeleid dat op 1 maart van kracht wordt. "We ontdoen ons van meer dan 60 verschillende privacy policies over heel Google en vervangen ze door één die veel korter en eenvoudig te lezen is", aldus de e-mail. Het nieuwe privacybeleid dekt verschillende producten en features af en zou voor één "eenvoudige en intuïtieve ervaring" bij Google moeten zorgen. "We denken dat deze zaken belangrijk zijn, dus neem een minuutje om onze bijgewerkte privacybeleid en gebruikersvoorwaarden te lezen."

In een verklaring stelt de zoekgigant dat het nieuwe beleid geen invloed heeft op de manier waarop het gegevens van ambtenaren in de cloud opslaat. "Zakelijke gebruikers die Google Apps voor overheid, bedrijven of onderwijs gebruiken, hebben individuele contracten die bepalen hoe we hun gegevens opslaan en verwerken", aldus Google Enterprise vice president Amit Singh.

Reacties (4)
30-01-2012, 13:39 door Walter
Mijn google account is in ieder geval opgezegd. Nu wilde ik dat al langer doen omdat ik gebruik maak van wat andere diensten, maar de privacybeleidswijziging (leuk scrabble woord) was de spreekwoordelijke druppel.
30-01-2012, 14:56 door Stoffel
Ik heb er een, maar gebruik hem vrijwel niet.
Ik heb hem aangemaakt om te voorkomen dat een ander met mijn naam aan de haal gaat.
30-01-2012, 16:42 door quikfit
Ik gebruik nu Lavabit als E-Mail programma,DuckDuckGo als searchengine(ssl) en startpage en Pidgin ga ik gebruiken als MSN,verder gebruik ik geen Hyves,Twitter en Facebook...ik moet/ga me nog ff verdiepen in het verwijderen van sessiecookies.....
.
Verder gebruik ik in Firefox als extensies :NoScript,BetterPrivacy,Ghostery,ShareMeNot en AdBlockPlus.

Iemand nog op of aanmerkingen(in Jip en Janneke taal a.u.b.) ;-))
06-02-2012, 22:08 door Riensma
Privé gegevens zullen vast wel ergens te koop, maar niet bij Google want daar staat Privacy voor op!! Professional hebben mij van het weekend uitgelegd dat Google & Microsoft absoluut veilig zijn,
als er maar de minste twijfel bestaat gaat het Cloud feest niet door, en dat laten zij voor geen goud gebeuren dat begrijpt de meeste wel denk ik, en over drie jaar moet Cloud het volledig van de grond zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.