image

FBI opent jacht op Anonymous na gelekt overleg

maandag 6 februari 2012, 09:56 door Redactie, 6 reacties

De FBI is een onderzoek gestart naar de persoon die een conference call tussen de FBI en Scotland Yard wist te onderscheppen en afgelopen vrijdag op internet plaatste. Internetbeweging Anonymous zette het telefonisch overleg online, waarin beide opsporingsdiensten over Anonymous spreken. Volgens de FBI en Scotland Yard zou het gelekte gesprek geen "operationele risico's" voor de Britse politie veroorzaken. Daarnaast stelt de FBI dat de conference call alleen voor politieagenten was bedoeld en op illegale wijze verkregen is.

Volgens voormalig FBI-agent Robert Liscouski is de opsporingsdienst door het incident erg in verlegenheid gebracht. Hij merkt op dat dit soort lekken soms de kosten zijn om informatie te kunnen delen. "Je moet informatie in een internationaal onderzoek als dit delen, en soms wordt het dan geopenbaard."

Reacties (6)
06-02-2012, 10:55 door Anoniem
En weer gaat men achter de boodschapper aan, in plaats van de eigen zaakjes op orde te brengen...
06-02-2012, 11:18 door golem
Het zou me niet verbazen als het een inside job is.
06-02-2012, 11:43 door Anoniem
Door golem: Het zou me niet verbazen als het een inside job is.
Of nog erger... het principe van Hegel, dat wordt toegepast.
06-02-2012, 13:55 door Preddie
open een ftp-server op poort 21 deze aan het internet hangen en wachten maar ....... binnen 24 uur heb je anonymous te pakken hoor ;)
06-02-2012, 16:18 door Anoniem
Waarom zou een medewerker van die inlichtingenwerk geen goede reden hebben om (wellicht zo nu en dan) als een anonymous te lekken....? Het is een club, hoe inside dan ook, die uiteindelijk bestaat uit losstaande autonome entiteiten. Loyaliteit wordt anders dan vroeger niet meer eenzijdig afgewogen. Ook agenten zijn morele clubhoppers en volgen niet altijd meer de (harde) lijn van hun opdrachtgevers. Opereren als een anonymous is een keuze in (tijdelijke) burgerlijke ongehoorzaamheid. Dit is nog maar het begin. We vechten uiteindelijk allemaal voor het zelfde.
06-02-2012, 17:20 door Anoniem
Door Predjuh: open een ftp-server op poort 21 deze aan het internet hangen en wachten maar ....... binnen 24 uur heb je anonymous te pakken hoor ;)


Je krijgt anonymous nooit te pakken. Iedereen kan anonymous zijn, maar iedereen is niet altijd anonymous. Ja, misschien pak je wat mensen die zich voor anonymous uitgeven met zo'n daad. Je zult nooit iedereen die ooit iets voor/als anonymous gedaan heeft kunnen pakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.