image

Kaspersky Lab ziet af van beursgang

maandag 6 februari 2012, 11:58 door Redactie, 0 reacties

Kaspersy Lab gaat toch niet naar de beurs, zo liet het bedrijf dit weekend weten. Een jaar geleden nam investeringsmaatschappij General Atlantic nog een belang van twintig procent in het Russische anti-virusbedrijf, met als doel het naar de beurs brengen van de virusbestrijder. Oprichter Eugene Kaspersky liet tijdens een bijeenkomst weten dat General Atlantic was uitgekocht. Uiteindelijk wilde Kaspersky het anti-virusbedrijf toch in eigen handen houden.

"Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen behalve aan je zelf", aldus Kaspersky. Het bedrijf zou jaarlijks zo'n 500 miljoen dollar omzetten en behoort tot de vier grootste anti-virusbedrijven. Vorig jaar zou General Atlantic nog 200 miljoen dollar hebben betaald en waardeerde het anti-virusbedrijf op 1 miljard dollar, aldus bronnen destijds tegenover persbureau Reuters. Hoeveel Kaspersky heeft betaald om de aandelen terug te krijgen is niet bekend gemaakt.

De destijds gekochte aandelen waren van Kaspersky's ex-vrouw Nataly, die toen nog bestuursvoorzitter was, maar sindsdien die positie heeft opgegeven. Ze zou nog wel een klein deel van de aandelen bezitten, aldus Kaspersky, die nu voorzitter en directeur is en meer dan de helft van het bedrijf bezit dat hij vijftien jaar geleden oprichtte.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.