image

Biseksualiteit verraadt valse Facebook-profielen

maandag 6 februari 2012, 12:08 door Redactie, 10 reacties

Valse Facebook-profielen zijn vaak aan de seksuele voorkeur te herkennen, aldus beveiligingsbedrijf Barracuda Networks. Voor dit onderzoek werd een willekeurige steekproef van 2.884 actieve Facebook-accounts geanalyseerd om de belangrijkste verschillen te identificeren tussen accounts van werkelijke gebruikers en valse profielen die door cybercriminelen en spammers worden gebruikt. En er blijken grote verschillen tussen echte en valse profielen te zitten.

Van bijna zestig procent van alle valse profielen beweert de eigenaar biseksueel te zijn; tien keer vaker dan echte gebruikers. Verder hebben valse profielen zes keer zoveel vrienden als echte gebruikers; 726 versus 130 vrienden. Daarnaast maken valse profielen honderd keer vaker gebruik van tags dan echte gebruikers. Een ander kenmerk is dat valse profielen vrijwel altijd (97 procent) van een vrouwelijke gebruiker beweren te zijn; onder echte gebruikers ligt dit percentage op veertig procent.

Likes
"Dankzij de inzet van likes, nieuwsfeeds en apps heeft Facebook zich een dominante positie weten te verzekeren binnen de markt voor sociale
netwerken. Cybercriminelen maken echter efficiënt gebruik van dezelfde functies om meer slachtoffers te maken”, aldus onderzoeksdirecteur Paul Judge. "Valse profielen en apps vormen een handig middel voor aanvallers om onvermoede gebruikers onophoudelijk te bestoken met kwaadaardige links."

Reacties (10)
06-02-2012, 13:46 door Anoniem
"Van bijna zestig procent van alle valse profielen beweert de eigenaar biseksueel te zijn; tien keer vaker dan echte gebruikers."

Indien je zowel geinteresseerd bent in mannelijke als vrouwelijke Facebook contacten, dan ben je bi-seksueel (danwel fake) ? Ik wist niet dat Facebook een dating website was.

"Verder hebben valse profielen zes keer zoveel vrienden als echte gebruikers; 726 versus 130 vrienden. "

Wat een onzin, ik ken zat "echte" profielen met 500+ contacten, en ook "nep" profilen met veel minder contacten.
06-02-2012, 13:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-02-2012, 13:56 door Anoniem
''Wat een onzin, ik ken zat "echte" profielen met 500+ contacten, en ook "nep" profilen met veel minder contacten. ''

Maar goed dat jij er onderzoek naar hebt gedaan en dus weet waarover je praat toch ? Zo niet dan zou je wel heel erg stom overkomen..
06-02-2012, 15:21 door Anoniem
"Ik wist niet dat Facebook een dating website was."

Waarom denk je dat juist facebook de grootste is geworden ?
06-02-2012, 17:41 door SLight
Omdat iedereen bij Facebook wilt horen net zo als de rest. ;)
06-02-2012, 17:45 door Anoniem
Door pe0mot:
Een ander kenmerk is dat valse profielen vrijwel altijd (97 procent) van een vrouwelijke gebruiker beweren te zijn; onder echte gebruikers ligt dit percentage op veertig procent
LOL
Oftewel vrouwen zijn ruim twee keer vaker vals?
Wat een stukje geweldige statistiek, drogreden en omgekeerde bewijsvoering. Zelfs politici kunnen hier van leren!

Je maakt precies dezelfde denkfout als die rechter toen die dacht te weten hoeveel procent van de abonnees van Ziggo en XS4ALL The Pirate Bay gebruiken. Als bijvoorbeeld precies 1% van de profielen vals zou zijn is die 97% maar 0,97% van het totaal aantal Facebookgebruikers. Het kan dus beduidend minder zijn dan de ruim twee keer 40% die jij denkt te zien.

Grijp je kans en leer er zelf wat van ;-).

Ik vraag me af of ze nu op basis van dit soort gegevens gaan schatten hoe echt een gebruiker is, en hoeveel echte mensen die de pech hebben in het beeld te passen hun account ten onrechte geblokkeerd zien worden.
06-02-2012, 18:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-02-2012, 18:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-02-2012, 21:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-02-2012, 07:11 door WhizzMan
Ik durf te beweren dan meer dan 95% van de profielen op FaceBook vals is. Of geloof je dat meer dan 5% de volledige waarheid heeft ingevuld op zijn/haar profiel? Statistiek is leuk als je interessant wilt doen, maar dit is weer zo'n onderzoekje wat oorzaak en gevolg totaal verkeerd aan elkaar combineert. Wat is de definitie van "vals"? Hebben ze de personen ook fysiek opgezocht om te controleren hoeveel er van hun profiel klopte? Paginavulling en gebral van Barracuda, meer is het niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.