image

Microsoft verklaart e-mailbijlagen de oorlog

zaterdag 11 februari 2012, 08:53 door Redactie, 12 reacties

Microsoft is een nieuwe campagne gestart die een einde aan e-mailbijlagen moet maken. E-mailbijlagen zijn volgens de softwaregigant een groot probleem. Niet alleen zijn ze een zeer populaire manier om malware te verspreiden, ook in het dagelijks gebruik zouden gebruikers tegen allerlei hindernissen aanlopen. Zo krijgt 73% van de mensen die een bijlage versturen een 'bounce' dat het bericht niet kon worden afgeleverd. Verder valt 53% van de internetgebruikers in de 'deleters' categorie, wat betekent dat 1 op de 4 e-mails wordt verwijderd zonder dat die zelfs geopend is. Driekwart van de mensen zou e-mailbijlagen niet op een gestructureerde manier bewaren en 62% verliest bestanden die ze via de e-mail hebben ontvangen.

Tijdverspilling
De gemiddelde kantoormedewerker zou dagelijks 170 e-mailberichten ontvangen en er zelf 35 versturen. "Het is begrijpelijk dat de helft van de gemiddelde werkdag bestaat uit het afhandelen van e-mail", zegt Anand Babu van het Microsoft SkyDrive team.

"Het afhandelen van e-mailbijlagen is een voorname reden waarom er zoveel tijd aan e-mail wordt besteed." Zo zouden er wekelijks alleen bij Hotmail meer dan één miljard e-mailbijlagen worden verstuurd. "Hoewel bijlagen nuttig kunnen zijn, zijn ze in veel gevallen niet de juiste oplossing", merkt Babu op

Cloud
Daarom lanceerde Microsoft de PR-website www.attachmentssuck.com, waar het "probleem" van bijlagen wordt aangestipt. Het antwoord volgens de softwaregigant is namelijk het gebruik van de eigen SkyDrive clouddienst, een concurrent van Google Docs.

Reacties (12)
11-02-2012, 09:35 door Anoniem
Maar het ontbreekt aan een laagdrempelig alternatief: http://xkcd.com/949/
11-02-2012, 09:58 door Anoniem
Attachment suck? Daar heeft MS maar 1 reden voor: het verkopen van hun dienst Skydrive. Bij Microsoft 'suckt' een product alleen wanneer het een alternatief is voor haar eigen producten. Niet omdat het voor de kant lastig is.
En we hebben met het Megaupload debacle allemaal kunnen zien hoe 'handig' een online opslagdienst is...
11-02-2012, 10:36 door tarunjj
Wij van WC-eend. Binnen een beveiligde kantooromgeving zie ik bijlagen niet als ene probleem. Wel de onkunde van veel gebruikers.
11-02-2012, 10:37 door Anoniem
Ze hebben wel een punt, alleen zou ik dan niet Skydrive of Google docs gebruiken.
11-02-2012, 11:06 door Anoniem
Laten we alle auto's afschaffen, er gaan mensen aan dood!

We kunnen allemaal gartis gebruik maken van Microsoft superbumperauto's met extra gratis advertentiescherm en trackingsysteem. Sign your privacy away here!
11-02-2012, 12:49 door Anoniem
Laat Microsoft nu eens Oracle en Adobe een schop onder hun kont geven om betere en veiligere producten te maken. Tevens zal MS moeten werken aan de veiligheid van hun eigen Windows en Office.
11-02-2012, 12:55 door Anoniem
Alsof Cloudservice wel veilig is.
Iemand met een beetje verstand weet donders goed welke emails wel betrouwbaar zijn en welke niet, en natuurlijk heb je ook nog een mooie Sandbox en Antivirus voor als er toch wat langs wil glippen
11-02-2012, 14:22 door Anoniem
Ik wil niks in de cloud hebben en zeker niet geforceerd door een bedrijf. Verder maak ik zelf wel uit of een bijlage wel/niet nuttig is. Men begint al net zo bemoeizuchtig te worden als de overheid. Laat mensen alles lekker zelf regelen, is de grote van de bijlage het probleem zet daar dan een maximum op.
11-02-2012, 14:43 door P5ycH0
In de meeste gevallen is een attachment zeer irritant. Veelal zijn het erg simpele word of excel documenten die gemakkelijk gewoon in plain tekst hun lading ook kunnen overbrengen. Dat soort volk pak ik dan altijd terug door een simpele reply in een txt bestand, ge-embed in een word document, gezippen en gerarred. Bij 'intelligente' collega's wil dat wel eens werken. De rest gaat zonder nadenken aan de slag om de mystery content te bekijken.
11-02-2012, 15:43 door Anoniem
Het zal duidelijk zijn dat Microsoft deze visie alleen ontwikkelt om er beter van te worden. Het alternatief van een link naar een in de cloud opgeslagen document gaat zeker geld kosten, twee keer raden wie daaraan gaat verdienen?
11-02-2012, 19:21 door Anoniem
Ach, deleten kost toch erg weinig tijd. En anders krijg je de 'info' wel in de mail body. Of dat zo lekker is. Wel heb je in ieder bedrijf van die idioten die mail bestemd voor een paar mensen naar hele emaillijsten sturen. Het enige dat je hiermee bereikt is dat er zoveel bijna standaard gedelete wordt dat idd af en toe echt belangrijke mails ook ongelezen 'verdwijnen'. Maar de oplossing moeten we denk ik zoeken in het gewoon minder emailen.
13-02-2012, 19:54 door Anoniem
Quote: Zo krijgt 73% van de mensen die een bijlage versturen een 'bounce' dat het bericht niet kon worden afgeleverd.

Dus dat betekend dat van de 100 berichten die ik stuur er 73 weer retour moeten komen. Nou, dat dacht ik niet...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.