image

Apple weigert iPhone-virusscanner

zaterdag 11 februari 2012, 09:15 door Redactie, 5 reacties

Op dit moment bestaat er nog geen malware voor de iPhone, maar ook al was dat wel het geval, dan zouden anti-virusbedrijven nog steeds niets kunnen doen. Apple staat namelijk geen virusscanners op de smartphone toe, aldus Mikko Hypponen van het Finse F-Secure. Terwijl er voor het Android-platform inmiddels tientallen anti-virus apps zijn verschenen, moeten iPhone-gebruikers het zonder virusscanner stellen.

Hypponen reageert op de Flexispy spyware. Dit is een commercieel product waarmee gebruikers sms-berichten, e-mails en beloverzichten kunnen bekijken, maar ook de locatie van de gebruiker en zijn gesprekken kunnen volgen. Flexispy bestaat al sinds 2005 voor mobiele telefoons en werd begin 2006 voor het eerst als malware aangemerkt.

Jailbreak
De spyware werkt echter alleen op gejailbreakte iPhones, omdat Apple de app niet in de officiële App Store toestaat. "Er is nog geen malware voor iPhones verschenen. Maar als je je toestel jailbreakt gaat dat niet meer op", aldus Hypponen. "En om het nog mooier te maken, we zouden toch niets aan iPhone-malware kunnen doen, aangezien Apple geen anti-virus op de iPhone toestaat.'

Reacties (5)
11-02-2012, 10:08 door Anoniem
Dan maken ze toch gewoon een virus scanner voor de gejailbreakte iPhone, die hoeft dan ook niet in de app-store.. :)
11-02-2012, 14:13 door P5ycH0
Wat een jankerd. Pleur je app dan in een of andere jailbreak repo en stop whining...
11-02-2012, 15:40 door Anoniem
Heb je iets aan een virusscanner met een definition file voor 0 varianten malware ?
11-02-2012, 17:49 door Anoniem
Het kan zijn dat een scanner de tracking software en andere rommel van apple vind.
En dat wil je niet als fabrikant he.
Bijv zoals de rootkit van sony destijds.
12-02-2012, 20:07 door Anoniem
Tja, het kan inderdaad zo maar zijn dat de troep software van Apple gevonden wordt. Dat wil je natuurlijk niet als fabrikant. Dan gaan mensen roepen dat je ze volgt. Dat doe je natuurlijk ook wel. Maar dat is voor de eigen best wil van de gebruiker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.