image

Ticketmaster e-mailsysteem gehackt en misbruikt

dinsdag 14 februari 2012, 12:14 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers hebben het e-mailsysteem van Ticketmaster gehackt en gebruikt om privégegevens van klanten te ontfutselen. Het gaat om de Engelse afdeling van Ticketmaster, genaamd Ticketweb. Klanten kregen dit weekend een e-mail die van het Ticketmaster netwerk afkomstig was, met als onderwerp "Action Required : Update Your PDF Application". Daarin wordt een nieuwe versie van Adobe Reader geadverteerd, waar gebruikers uiteindelijk voor moeten betalen.

Een klant van Ticketmaster ontdekte dat de e-mail echt van ticketmaster.com verstuurd was. De link in het bericht wees naar een vervalste pagina. Het domein was door een organisatie geregistreerd die eerder bij andere frauduleuze domeinen was betrokken. Ook via Twitter klaagden sommige gebruikers over de spam die ze ontvingen.

Uiteindelijk bekende het bedrijf dat aanvallers toegang tot de mailinglist hadden gekregen. Ticketmaster waarschuwt dat klanten die hun gegevens op de valse pagina hebben ingevuld, meteen hun creditcardmaatschappij moeten inlichten. Inmiddels zou het lek waardoor de aanvallers wisten binnen te dringen zijn verholpen.

Reacties (1)
14-02-2012, 14:13 door Anoniem
Spammers hebben het massa mail systeem (niet de adreslijst) van Ticketmaster UK gebruikt om spam te versturen, met links naar een kwaadaardige site die Adobe Acrobat aanbiedt, dat is een malware distributie site. Dat vond dit weekend plaats.

Het abuse adres voor Ticketmaster.com werkt overigens niet. Verder ontbreekt ook authenticatie in de Tciketmaster berichten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.