image

Bedrijven vaker aangevallen tijdens feestdagen

dinsdag 14 februari 2012, 12:38 door Redactie, 3 reacties

Bedrijven krijgen vaker met gerichte aanvallen te maken tijdens de feestdagen, omdat er dan minder IT-personeel rondloopt. Dat blijkt uit het jaarrapport van beveiligingsbedrijf FireEye. Dat onderzocht de momenten wanneer Amerikaanse bedrijven het vaakst worden aangevallen. Labor Day is daarbij het populairst, gevolgd door Columbus Day, Thanksgving en Independency Day. Tijdens kerst en nieuwjaar dalen de aanvallen echter onder het gemiddelde.

Afwezigheid
Bij gerichte aanvallen sturen de aanvallers op maat gemaakte e-mails met vaak een geïnfecteerde bijlage. Zodra het slachtoffer de bijlage opent, wordt er een backdoor geïnstalleerd waardoor de aanvallers toegang tot het bedrijfsnetwerk krijgen en vertrouwelijke gegevens kunnen stelen. Een mogelijke verklaring is dat de aanvallers de feestdagen uitkiezen omdat er dan minder IT-personeel rondloopt.

In het geval van kerst en nieuwjaar zou het percentage weer dalen omdat er dan niet alleen minder IT-personeel is, maar ook minder werknemers. De kans dat de kwaadaardige bijlage dan geopend wordt is veel kleiner. "Daarom richten aanvallers zich op nationale feestdagen, aangezien dan meer dan de helft van het personeel gewoon werkt, maar dat hoeft bij het IT-personeel niet zo te zijn", aldus FireEye.

Reacties (3)
14-02-2012, 13:15 door RickDeckardt
Tjsa, Hackers hebben ook gewoon een baan hoor... :P
14-02-2012, 13:26 door Anoniem
Het IT-personeel zijn de aanvallers. :)
14-02-2012, 18:45 door SLight
Bijna iedereen thuis, systeembeheer onderbezet en het duurt dus sowieso een paar uur extra voordat er grondig op een aanval gereageerd kan worden, goh, dat is 's nachts ook zo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.