image

"TSA begluurt geen vrouwen via bodyscanner"

donderdag 16 februari 2012, 14:04 door Redactie, 10 reacties

De Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) ontkent dat het knappe vrouwen via de bodyscanner begluurt. Op het officiële weblog van de TSA verscheen een verklaring waarin wordt gesteld dat er geen profilering van reizigers plaatsvindt en dat de scanners over privacysoftware beschikken. Aanleiding was een melding van een vrouwelijke reizigsters die meerdere keren door de bodyscanner heen moest.

Incident
Het incident vond zes maanden geleden plaats en de vrouw in kwestie deed nooit aangifte. Ze moest drie keer door de scanner heen, waarbij de mannelijke agenten in de kamer ernaast stelden dat de afbeelding niet goed was. Bij de derde keer zou de vrouwelijke TSA-agent de reizigster hebben doorgelaten.

Het is echter de vraag of de bodyscanners toen al over de privacysoftware beschikten waardoor de contouren van het lichaam niet zichtbaar zijn. CBS deed onderzoek naar klachten die wel officieel waren ingediend en ontdekte een patroon van vrouwen die vonden dat ze opzettelijk waren uitgekozen om door de scanner heen te gaan.

Volgens de TSA is er niets aan de hand. "Onze agenten richten zich op de veiligheid van reizigers, niet hun uiterlijk", aldus 'Blogger Bob' op het TSA-blog.

Reacties (10)
16-02-2012, 15:11 door Anoniem
De bekende discussies.

Dat TSA als zodanig geen vrouwen begluurt wil ik wel geloven. Ik kan me niet voorstellen dat er ergens een verplichting in de procedures bestaat. Maar of individuele medewerkers die verleiding kunnen weerstaan laat ik nadrukkelijk in het midden. Ik vertrouw ook TSA niet dat zij daar open voor uit zouden komen, tegen het belang van hun eigen reputatie in. Tot slot is TSA helaas een aantal keren betrapt op het doen van toezeggingen die later naar de geest toch niet helemaal zo waren als zij deden voorkomen. Erg veel geloofwaardigheid hebben zij niet meer over.

Software om de eerbaarheid en het emotionele welzijn van vrouwen te beschermen vind ik onvoldoende kwaliteit. Idealiter zou sprake moeten zijn van een natuurkundig principe als bescherming (A propos, kan iemand mij aantonen of zgn. passieve scanners wel of niet middels een natuurkundig principe veilig zijn op dit gebied? Ik krijg daar de hand niet goed achter). Indien dat niet bestaat, dan praten we al snel over een meerlaagsbeveiliging (hardware, tamper-resistant behuizing zoals sommige cryptoboxen, meerdere sleuteldelen, sommige off-site en in handen van externe auditors, audit trails enz. enz. enz.). Op dit gebied geen Jantjes van Leiden a.u.b.
16-02-2012, 15:13 door Anoniem
Maar wel in strakke kleding lopen en met je haar wapperen...
En als er dan naar je gekeken wordt ben je boos ;-)
En geen klacht indienen en geen aangifte doen maar achteraf rechtstreeks de media opzoeken? Faal
16-02-2012, 15:31 door Anoniem
Echt wel. Dit was niet de eerste keer en het zal de laatste ook niet zijn.

http://skulptureklub.wordpress.com/2010/11/23/report-from-the-paranoid-underground-fun-op-het-vliegveld-ii/
16-02-2012, 15:50 door Mysterio
Mannen blijven mannen.
16-02-2012, 16:33 door cjkos
Tuurlijk ......

Natuurlijk gaat het in eerste instantie om de veiligheid,
maar wie zegt dat die niet gecombineerd kunnen worden met 'plezier' in hun anders zo saaie werk?

De een is niet onmogelijk zonder de ander.
Of zitten er alleen maar mannen die op mannen vallen?
16-02-2012, 16:36 door Anoniem
Op papier en uit de mond van een woordvoerder is er nooit wat aan de hand wat betreft voornemens.
16-02-2012, 16:55 door Anoniem
Ze hebben een apart soort humor bij de TSA. Zie ook http://bungalowbillscw.blogspot.com/2010/11/my-first-cavity-search-is-this-on-tsa.html
16-02-2012, 21:45 door Anoniem
Nee joh, doen we nooit: TSA workers think I'm 'cute,' scanned me three times at Dallas airport

http://www.nydailynews.com/news/national/woman-body-scanned-times-tsa-dallas-airport-i-a-cute-figure-article-1.1022803
17-02-2012, 11:33 door Anoniem
"First, I want to reassure all passengers that TSA does not profile passengers."

Het is nou juist de taak van de TSA om aan passenger profiling te doen (al is een sexy uiterlijk natuurlijk niet het criterium waarnaar gekeken moet worden). Verbazingwekkend wat voor onzin uitspraken woordvoerders af en toe doen, wil deze woordvoerder zeggen dat de TSA een van haar belangrijkste taken helemaal niet uitvoert ? ;)

TSA Chief Admits Passenger Profiling 'Not Perfect'
http://www.youtube.com/watch?v=ETbN2xrg1ig&
20-02-2012, 16:10 door Anoniem
De nut en noodzaak van de bodyscanners is op Duitse luchthavens door het "goede functioneren" meer als bewezen ;o) Lees de volgende artikel! http://www.sicherheit.info/SI/cms.nsf/si.ArticlesByDocID/1120484?Open&SessionID=5859601-160540
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.