image

Privacywaakhond luidt noodklok over kinder-apps

vrijdag 17 februari 2012, 15:03 door Redactie, 1 reacties

Apps voor kinderen maken ouders niet duidelijk wat voor informatie over hun kroost verzameld wordt. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). Uit eigen onderzoek blijkt dat zowel app stores als de app-ontwikkelaars niet voldoende informatie aan ouders verstrekken, zodat die kunnen bepalen welke gegevens er over hun kinderen wordt verzameld, hoe het wordt gedeeld en wie er toegang toe heeft.

"Bij de FTC heeft het beschermen van kinderen hun privacy één van de hoogste prioriteiten, en ouders verdienen de tools die ze daarbij helpen", zegt voorzitter Jon Leibowitz. De FTC noemt het privacybeleid van veel apps teleurstellend. Daarbij zouden kinderen en tieners steeds meer apps installeren. Apps die allerlei informatie kunnen verzamelen, zoals locatie, adresboek, gespreksgegevens en andere informatie.

Om het "kids app ecosysteem" te verbeteren, moeten ontwikkelaars van de FTC van tevoren duidelijk maken of een app verbinding met een sociaal netwerk maakt en of het advertenties bevat. "Als bewakers van de app marktplaats, moeten de app stores meer doen", merkt Leibowitz op.

Reacties (1)
17-02-2012, 15:37 door Anoniem
"Als bewakers van de app marktplaats, moeten de app stores meer doen", merkt Leibowitz op.

Moeten zij dat op basis van zijn mening, of op basis van enige juridische verplichting ? Moreel ben ik het met hem eens, maar de beheerders van app marktplaatsen zijn bezig met geld verdienen, en niet zozeer met de vraag of ze ook nog een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Zonder verplichting verandert er denk ik weinig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.