image

Google verzint wachtwoord voor Chrome-gebruikers

vrijdag 17 februari 2012, 17:18 door Redactie, 9 reacties

Google werkt aan een tool die wachtwoorden voor Chrome-gebruikers genereert. "Wachtwoorden zijn geen goede vorm van authenticatie. Ze zijn eenvoudig te gebruiken, maar eenvoudig te stelen, zowel door phishing, malware of een kwaadaardige/incompetente site-eigenaar, zoals Sony en Gawker", aldus Google. "Aangezien mensen geneigd zijn om wachtwoorden her te gebruiken, zorgt dat het verliezen van een wachtwoord een groot deel van je internet-identiteit kan lekken", aldus Google.

Op de lange termijn wil Google het probleem via OpenID oplossen. Tot die tijd wil de zoekgigant Chrome wachtwoorden voor gebruikers laten genereren. Aangezien de gebruiker het wachtwoord niet weet, kan hij die ook niet bij een phishingaanval invullen. "De reden dat we niet zomaar een wachtwoord voor ze kiezen, is dat veel websites eisen stellen, zoals het hebben van een cijfer of een bepaalde lengte, die tussen de websites tegenstrijdig zijn."

Phishing
Daarom wordt er een default generator aan Chrome toegevoegd. "Hopelijk kunnen we ook informatie van gebruikers verzamelen over de formulieren of wachtwoorden die ze genereren zodat dit gehele proces voor de meeste websites is over te slaan." Google erkent dat de generator niet overal werkt. "Elke websites die autocomplete heeft uitstaan zal niet worden beschermd. Kijkend naar huidige phishingaanvallen, betekent dat er geen bescherming tegen 40-70% van de phishingsites is."

Reacties (9)
17-02-2012, 17:37 door Eerde
Toch weer mooi van Google ;)
17-02-2012, 17:39 door Anoniem
Straks helpt Koekel ons ook met het internetbankieren, geef je pincode maar, doen wij de rest voor je ......
Nee, laat mij het nu maar zelf doen i.p.v. dit privacymonster Koekel. Hun browser Chrome is ook zo lek als een mandje ...
17-02-2012, 18:57 door Anoniem
Door Anoniem: Straks helpt Koekel ons ook met het internetbankieren, geef je pincode maar, doen wij de rest voor je ......
Nee, laat mij het nu maar zelf doen i.p.v. dit privacymonster Koekel. Hun browser Chrome is ook zo lek als een mandje ...

Sterker nog! Chrome is de allerbest gelanceerde Spyware dat er is. Beter nog dan Facebook
17-02-2012, 21:31 door Anoniem
Dit kan al lang met een extensie als 1Password, en zijn je passwords ook nog beschikbaar in alle browsers. Wel goed dat de techniek hiermee beschikbaar komt voor een groter publiek.
17-02-2012, 22:17 door Anoniem
En toen wilde je inloggen op een computer die de wachtwoorden niet heeft opgeslagen. ... Lekker handig dan! Hopelijk lossen ze dat op door de wachtwoorden aan je Google-account te koppelen. Hoewel het dan wel riskanter is als je Google-account wordt gehackt.


"Hopelijk kunnen we ook informatie van gebruikers verzamelen over de formulieren of wachtwoorden die ze genereren zodat dit gehele proces voor de meeste websites is over te slaan."

Nee, dank je.
17-02-2012, 23:42 door spatieman
handig van google, kunnen ze meteen op creditcard sites inloggen..
18-02-2012, 15:50 door Anoniem
k vond de Google Authenticator met de 2-step verification al een aardige. Maar is dit er dan 1 die ook buiten googles eigen resources gebruikt kan gaan worden via Chrome ?
18-02-2012, 23:09 door john west
nooit van zijn leven ,de belangrijke paswoorden niet in de computer opslaan,ook niet in de speciale programma's.

Ouderwets in een boekje schrijven.
22-08-2012, 12:59 door Anoniem
Wachtwoord
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.