image

"Facebook belangrijkste account voor consument"

vrijdag 24 februari 2012, 10:12 door Redactie, 5 reacties

Consumenten vinden het wachtwoord van Facebook belangrijker dan die van hun werk of internetbankieren, aldus onderzoek. Volgens het bedrijf Ping Identity vormt het gebruik van meerdere wachtwoorden voor zowel consumenten als bedrijven een risico. Doordat internetgebruikers steeds meer wachtwoorden moeten onthouden, wordt de kans ook steeds groter dat ze die vergeten. Het bedrijf interviewde 2.000 mensen, waarvan 50 procent tenminste vier wachtwoorden moesten onthouden, en zo'n 22% op dagelijkse basis meer dan acht wachtwoorden moest herinneren.

Facebook
Om wachtwoorden niet te vergeten schrijft 61% ze op en heeft 34% zakelijke wachtwoorden weleens met anderen gedeeld. Het Facebook-wachtwoord was voor de meeste mensen het eenvoudigst te onthouden, gevolgd door de inloggegevens voor hun werk (25%), bank (12%) en favoriete webwinkel (11%). Facebook was voor de meeste ondervraagde consumenten ook het belangrijkste account dat ze hebben. 80% wilde de inloggegevens voor de sociale netwerksite niet met anderen delen.

"Hoe meer wachtwoorden we gedwongen worden om te onthouden, hoe groter de kans dat we ze vergeten, of opschrijven om ervoor te zorgen dat we altijd toegang tot de belangrijke accounts hebben", aldus 'identiteit evangelist' John Fontana. "Iedereen wil het aantal keren dat je een wachtwoord moet gebruiken verminderen, maar dit onderzoek laat zien dat we ons Facebook wachtwoord het belangrijkst vinden."

Reacties (5)
24-02-2012, 10:43 door Anoniem
Op http://www.kpn.com/corporate/digitale-inbraak/tips-voor-veilig-wachtwoord.htm staat dat je elke 30 dagen een nieuw wachtwoord moet kiezen. Dus elke 30 dagen een nieuw Facebook wachtwoord. Maar de veiligste plek voor zo'n wachtwoord is in je hoofd staat er.

Iets anders over KPN. Er staat nu in oranje letters dat je niet op een andere site als KPN je wachtwoord in mag vullen http://www.kpn.com/corporate/digitale-inbraak.htm. De link direct daaronder verwijst naar https://cscmail.kpnmail.nl/wachtwoordreset.
24-02-2012, 11:25 door Anoniem
Misschien toch maar keepass gebruiken? http://keepass.info/
24-02-2012, 12:45 door Anoniem
Lastpass met een Yubikey werkt voor mij prima. http://helpdesk.lastpass.com/security-options/yubikey-authentication/ Maar je moet dan wel mobile app restriction in je LP-settings instellen want mobiele apps werken niet met de Yubikey.
24-02-2012, 13:23 door Tijger71
Facebook belangrijkste om te onthouden, waar gaat dat heen, vandaar dat mensen hun pincode op 1234 hebben ingesteld, anders vergeten ze het wachtwoord van facebook.
24-02-2012, 14:31 door Mozes.Kriebel
en mensen die geen FB-account hebben? die tellen niet meer mee /seth
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.