image

Hackerdump Pastebin worstelt met DDoS-aanvallen

vrijdag 24 februari 2012, 10:33 door Redactie, 0 reacties

Een onbekende partij probeert 'hackerdump' Pastebin via DDoS-aanvallen uit de lucht te krijgen, zo laat de website zelf weten. Pastebin is een website waar iedereen berichten kan plaatsen. Het is de afgelopen maanden intensief gebruikt voor het melden van datalekken bij bedrijven en websites. Vaak worden inloggegevens uit gestolen database via Pastebin gepubliceerd, maar het is ook een communicatiekanaal voor internetbeweging Anonymous.

De eerste aanval werd op 17 februari gemeld, gevolgd door een aanval op 21 februari. "We hebben alles weer onder controle. We hebben 4.000 IP-adressen van een groot botnet geblokkeerd. Waarom deze aanvallen plaatsvinden weten we niet", aldus Pastebin op Twitter.

Botnet
De aanval ging onverminderd door, zodat Pastebin 9.000 en vervolgens 12.000 IP-adressen aan de blocklist toevoegde. "En we blijven nieuwe vinden." Op 22 februari bestond de blocklist al uit 17.000 IP-adressen. "Veertien uur laten en we worden nog steeds aangevallen. De bloclist met IP-adressen van bots is nu de 22.000 gepasseerd", zo liet Pastebin gisterenavond weten.

"Iemand gebruikt dit botnet om miljoenen verzoeken naar onze servers te sturen, in een poging om het netwerk zo te belasten dat het ontoegankelijk wordt", stelt Pastebin in een verklaring. De website wil vandaag een lijst met de geblokkeerde IP-adressen publiceren. Zodoende kunnen internetgebruikers zien welke IP-adressen met malware besmet zijn en voor de DDoS-aanvallen worden ingezet.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.