image

Koffer met plannen spionagevliegtuigjes gestolen

vrijdag 24 februari 2012, 11:33 door Redactie, 6 reacties

Een koffer met documenten over een Frans-Brits project voor onbemande Defensievliegtuigen is op een treinstation in Parijs gestolen. In een tijdperk van Trojaanse paarden en spear phishing-aanvallen blijkt ook het 'oude vertrouwde' handwerk nog steeds prima te werken. Een topman van Dassault Aviation kocht op het Gare du Nord station een kaartje, toen zijn vrouwelijke collega door een belager werd lastiggevallen.

Koffer
Toen de topman zijn koffer wilde pakken bleek die te zijn gestolen, waardoor wordt aangenomen dat het opstootje een bewuste afleidingsmanoeuvre is geweest. Een anonieme bron zegt tegen de Parijse krant Le Parisien dat het niet om een willekeurige diefstal ging. Daarbij moet nog worden uitgezocht of het de aanvallers om vertrouwelijke documenten of andere waardevolle spullen in de koffer te doen was.

Een woordvoerder van Dassault ontkent eerdere Franse berichten dat het om belangrijke documenten ging en stelt dat het een gewoon misdrijf betreft. "De politie zou geen moeite moeten hebben om de dieven te vinden, aangezien het gebied gefilmd werd."

Reacties (6)
24-02-2012, 12:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-02-2012, 13:28 door Anoniem
dan gebruik je toch handboeien? om je pols en om het handvat van de koffer.
24-02-2012, 13:38 door Anoniem
Je zou toch op z'n minst verwachten dat het transport van zo'n documenten niet via openbaar vervoer gebeurt.
24-02-2012, 14:11 door Anoniem
@ Peter V: Ja maar dit was expliciet de bedoeling want de 'gestolen' plannen waren zeer zorgvuldig vervalst ...!! Oftewel gebruiken 'we' in IT-land nog wel (slim) genoeg honeypots ..?
24-02-2012, 16:03 door Preddie
lol .... een oude .... zeer oude oplichtings truuk .....
24-02-2012, 16:47 door Anoniem
"De politie zou geen moeite moeten hebben om de dieven te vinden, aangezien het gebied gefilmd werd."

Iemand die denkt dat dieven gepakt worden op basis van camerabeelden (misschien zelfs alleen maar CCTV) worden gepakt, geloof ik ook niet meer als hij zegt het het geen belangrijke documenten zijn. Als die documenten niet belangrijk zijn, gaat de politie ook niet zo hard achter kofferdieven aan. Die kijken een keer naar de beelden (als ze opgenomen en bruikbaar zijn) en zeggen dat dit iedereen geweest kan zijn.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.