image

Politie app 100.000 keer gedownload

vrijdag 24 februari 2012, 11:55 door Redactie, 0 reacties

Een door de politie ontwikkelde app om foto's en filmpjes van misdrijven op te sturen, is inmiddels meer dan 100.000 keer gedownload. De politie.nl app werd vorig jaar december gelanceerd. Via de app is het mogelijk om snel contact met de politie te leggen en kan men foto's en filmpjes van ernstige misdrijven opsturen. Daarnaast is het mogelijk om via de smartphone Amber Alert, Burgernet, opsporingsberichtgeving en politienieuws te volgen.

In de app is te zien waar het dichtstbijzijnde politiebureau ligt als de gebruiker zijn eigen GPS-locatie aan heeft staan. Verder kan met een druk op de knop contact gelegd worden met het alarmnummer 112 of het landelijke politienummer.

Uploaden
Met de app is het verder mogelijk om beeldmateriaal van een ernstig misdrijf direct naar de politie te uploaden. Dat gebeurt zonder tussenkomst van een pc, laptop of geheugenkaartje. Het getuigenmateriaal komt dan rechtstreeks terecht bij het juiste politiekorps. "Want hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe groter de kans dat daders gepakt kunnen worden", aldus de politie.

Bij het insturen van het foto- of filmmateriaal worden naam, telefoonnummer, e-mailadres, locatiegegevens en een beschrijving gevraagd. Deze gegevens worden gebruikt om de beelden naar het juiste politiekorps te sturen en om eventueel nader contact opnemen met de verzender. De beelden komen vervolgens op een beveiligde server van de politie terecht.

De app is er zowel voor de iPhone als Android, waarbij die veel populairder op Apple's smartphone is. Inmiddels hebben 75.000 iPhone-eigenaren de gratis app geïnstalleerd, tegenover 39.000 Android-bezitters.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.