image

USB-stick met veilige Windows 7 gelanceerd

zondag 26 februari 2012, 15:53 door Redactie, 8 reacties

Voor bedrijven die met Windows 7 of Windows XP willen werken, maar niet de computer vertrouwen die moet worden gebruikt, is er nu een nieuwe USB-stick beschikbaar. Het gaat om de Stealth Zone, een USB-stick waar een vooraf geinstalleerde Windows-versie op draait. Door de aanpak is er geen virtualisatie benodigd, wat ideaal voor thuiswerkers is, die hun zakelijke activiteiten niet op de thuiscomputer kunnen uitvoeren.

Encryptie
De installatie zou automatisch alle drivers configureren en versleutelt zowel de gebruikersgegevens als het besturingssysteem zelf met 256-bit AES. Daarnaast zou elke USB-stick ook nog centraal te beheren zijn.

Het door Imation geleverde product werd in het verleden al aangeboden, maar wordt nu als de Stealth Zone Microsoft Windows Embedded Standard (MWES) opnieuw uitgebracht.

Reacties (8)
26-02-2012, 16:19 door Killjoy
Het idee is leuk, maar of het een groot succes wordt betwijfel ik ten zeerste.
26-02-2012, 17:50 door Anoniem
booten vanaf externe USB apparaten moet dan aanstaan in het BIOS, wat het hoofdsysteem weer kwetsbaar maakt voor aanvallen zoals de Evil maid
26-02-2012, 19:56 door Nietsnut
Idee bestaat al heel lang verschillende Linux versies hebben ook een kant en klare oplossing hiervoor en ik moet zeggen voor vastgelopen computers kan het soms een goede oplossing zijn om ze weer op gang te krijgen.
26-02-2012, 23:33 door staubsauger
Door Anoniem: booten vanaf externe USB apparaten moet dan aanstaan in het BIOS, wat het hoofdsysteem weer kwetsbaar maakt voor aanvallen zoals de Evil maid

Dat heeft werkelijk helemaal niets met elkaar te maken.
27-02-2012, 09:46 door Mysterio
Door Nietsnut: Idee bestaat al heel lang verschillende Linux versies hebben ook een kant en klare oplossing hiervoor en ik moet zeggen voor vastgelopen computers kan het soms een goede oplossing zijn om ze weer op gang te krijgen.
De allereerste regel van het artikel zegt het al. Veel bedrijfssoftware doet het trouwens niet eens onder Linux. Ik vind het wel een mooie oplossing, al vraag ik me af of er veel animo voor zal zijn.
27-02-2012, 11:06 door Anoniem
Dit is raar: voor als u Windows niet vertrouwt, gebruik dan Windows op een stickje!

Wordt eens tijd dat bedrijfssoftware ook voor Linux wordt uitgebracht.
27-02-2012, 14:06 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is raar: voor als u Windows niet vertrouwt, gebruik dan Windows op een stickje!

Wordt eens tijd dat bedrijfssoftware ook voor Linux wordt uitgebracht.

Als je het niet begrijpt, reageer dan ook niet.

Een desktop moet voldoen aan een beveiligingsbeleid op de werkvloer.

Werkstations welke de mensen thuis gebruiken voldoen meestal niet aan dit beveiligingsbeleid, en dat los je op door deze installatie op een USB stick, en deze kan dan wel voldoen aan dit beveiligingsbeleid.
27-02-2012, 15:04 door Anoniem
Is er ook een niet commercieele oplossing die dit aanbied?
Windows 7 booten vanaf USB (niet de install) en met bijv truecrypt de usbkey encrypten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.