image

"Fabrikanten verkopen onveilige Android-toestellen"

maandag 27 februari 2012, 11:19 door Redactie, 6 reacties

Fabrikanten van Android-smartphones leveren onveilige toestellen, zo waarschuwt een Brits beveiligingsbedrijf. De aangeboden toestellen zouden geen adequate bescherming hebben en bevatten beveiligingslekken waardoor aanvallers de smartphones met malware kunnen installeren. Volgens algemeen directeur Ian Shaw moeten fabrikanten de ingebouwde beveiligingsmaatregelen aanscherpen voordat ze de toestellen leveren.

Kwetsbaar
"Fabrikanten moeten meer tijd investeren om te zien hoe ze hun gebruikers kunnen beschermen", stelt Shaw. "Het probleem is dat veel gebruikers niet beseffen hoe kwetsbaar ze werkelijk zijn."

Het risico voor gebruikers breidt zich uit naar bedrijven, die steeds vaker een Bring your own device (BYOD) beleid hanteren. "Veel van deze bedrijven hebben geen modellen om de veiligheid te garanderen, dus fabrikanten moeten hun zaakjes op orde krijgen, anders worden ze achtergelaten."

Reacties (6)
27-02-2012, 11:31 door Anoniem
Eh... Android... Google... Je data ligt toch hoe dan ook daar waar je het niet hebben wilt? Of heb ik nou wat gemist??
27-02-2012, 11:51 door Anoniem
Door Anoniem: Eh... Android... Google... Je data ligt toch hoe dan ook daar waar je het niet hebben wilt? Of heb ik nou wat gemist??

Nee je hebt niets gemist, maar er is nog meer dan alleen jouw data die (te) publiek is. Wanneer dit spul in een bedrijfsnetwerk gebruikt wordt, ligt ook veel van eht bedrijf open en daarnaast kan het een ingang worden om het bedrijf te besmetten....
27-02-2012, 12:20 door Anoniem
Misschien ook even een additionele noot: zelfs al zouden fabrikanten up to date en veilige telefoons leveren, het updategedrag van telco's is ook bedroevend. T-Mobile heeft bijvoorbeeld nog steeds geen actuele Android versie voor bijv. de Desire (toestel van nog geen 1,5 jaar oud) en kan ook niet zeggen wanneer deze komt. Het is toch eigenlijk van de zotte dat je als gebruiker dan je telefoon zelf maar van een andere rom moet voorzien om bij te blijven.
27-02-2012, 12:31 door Anoniem
Eh... Android... Google...
Google is het nieuwe Microsoft. Het maakt niet uit of het waar is of niet, maar echt elk indianenverhaal wordt eindeloos geroeptoeterd. Maar dat terzijde.

Dit nieuws is niet meer dan een rehash van het nieuws van gisteren, van ESET, dat Android fabrikanten moeten leren van het update beleid van Microsoft.

De zoveelste stap in het voortdurend offensief van de anti-malware branche. Een soort "Overigens ben ik van mening dat Carthago verwoest moet worden", maar dan voor Android.

En hoewel ik het in grote lijnen wel eens ben met de strekking van dit nieuws, vraag ik me toch af of de roepers niet meer gemotiveerd worden door verwachte omzet kansen dan een werkelijke zorg om onze veiligheid.
27-02-2012, 13:28 door Anoniem
Voor ons consumenten geldt dat de telefoonwinkels fout bezig zijn. Zij leveren (bewust) onveilige apparatuur. Volgens mij zijn zij daardoor bij schade verantwoordelijk te stellen. Daarnaast kun je eisen dat ze je een apparaat leveren dat voldoet aan de huidige stand van zaken t.a.v. beveiliging.

Arnoud, weet jij hoe dat zit?

Peter
27-02-2012, 15:08 door Anoniem
Door Anoniem: Eh... Android... Google... Je data ligt toch hoe dan ook daar waar je het niet hebben wilt? Of heb ik nou wat gemist??

Welke data? En hoe zie je dat bij de iPhone of Windows Phone? Of bij een dienst als Facebook, Twitter of Dropbox?

Van al die diensten is Google overigens de enige die open over privacy praat en een redelijk makkelijk te lezen privacy statement heeft. Van Microsoft en Facebook is niet duidelijk tot hoever hun samenwerking is en tot hoever zij deze gegevens met elkaar en/of derden delen.

Kortom ik vind Google het minst eng van deze partijen. Wil je totale privacy dan moet je een dumbphone nemen en geen internet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.