image

Chinese smartphone in trek bij cybercriminelen

dinsdag 28 februari 2012, 11:48 door Redactie, 0 reacties

Tussen de vier en acht procent van alle computers in China is besmet met malware en elke 1.000 gedetecteerde bestanden bevat twee tot zeven virussen. Het zijn echter smartphone-eigenaren die zich zorgen moeten maken. Dat beweert het Chinese anti-virusbedrijf Kingsoft Network. De cijfers liggen vele malen lager dan die van het Spaanse Panda Security. Dat liet onlangs nog weten dat 60% van de Chinese computers een zombie is.

Mobiel
Volgens Kingsoft opereerden virussen het afgelopen jaar veel meer verborgen dan het jaar daarvoor. Het aantal kwaadaardige virussen zou echter zijn afgenomen, terwijl het aantal virussen dat verstoringen oplevert juist toenam. Voor dit jaar voorspelt Kingsoft dat het vernietigende effect van computervirussen minder duidelijk wordt.

Aanvallen op mobiele gebruikers zullen echter heviger worden. Aangezien het infecteren van een mobiele telefoon direct geld oplevert, zullen cybercriminelen hun aandacht van de pc naar het mobiele platform verplaatsen. Daarbij is het Android-platform het favoriete doelwit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.