image

Politie arresteert Android malware-makers

dinsdag 28 februari 2012, 12:05 door Redactie, 1 reacties

De Franse politie heeft twee mannen gearresteerd die malware voor Android-smartphones zouden hebben ontwikkeld. In totaal raakten meer dan 2.000 toestellen met de 'Foncy Trojan' geïnfecteerd. De malware zat verstopt in een applicatie die gebruikers hun sms-berichten liet beheren en werd via een bestandsuitwisselingssite aangeboden. Als de gebruiker 'SuiConFo.apk’ installeerde, kreeg hij de melding dat de Android-versie niet compatibel is. Vervolgens zocht de Trojan de landcode van de simkaart om dure sms-berichten te versturen.

Exploit
De malware werd later als het spel Madden NFL 2012 aangeboden, waarbij het een beveiligingslek in Android-toestellen gebruikte om zichzelf root-rechten te geven.

Daarnaast verstuurde het dure sms-berichten en maakte het verbinding met een IRC-kanaal om verdere opdrachten van de malware-makers te ontvangen. Volgens de Franse autoriteiten verdienden de twee 100.000 euro met de malware.

Reacties (1)
28-02-2012, 12:58 door Rasalom
...en werd via een bestandsuitwisselingssite aangeboden.
Die meer dan 2000 gebruikers moeten, wat mij betreft, verplicht groot de letters 'S U K K E L' op hun voorhoofd laten tatoeëren.

Ik begin me af te vragen of de beslissing van Android, om het installeren buiten de Market om toe te staan, wel slim was. Gebruikers doen maar wat, zonder zelfs maar een moment na te denken over de gevolgen van hun acties.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.