image

25 vermeende Anonymousleden gearresteerd

woensdag 29 februari 2012, 10:00 door Redactie, 10 reacties

Tijdens een internationale operatie zijn 25 vermeende leden van internetbeweging Anonymous gearresteerd. Operatie "Unmask" was gericht tegen leden in Latijns-Amerika en Europa en werd ondersteund door Interpol. De opsporingsdienst heeft de arrestaties niet uitgevoerd. Dat werd door lokale politiediensten gedaan, stelt Mikko Hypponen van F-Secure. "Interpol heeft geen 25 leden van Anonymous gearresteerd. Ze hebben geen jurisdictie omdat te doen."

DDoS-aanvallen
De operatie werd halverwege februari gelanceerd, na verschillende DDoS-aanvallen vanuit Argentinië, Chili, Columbia en Spanje tegen het Columbiaanse ministerie van Defensie en presidentiële websites. Tijdens de arrestaties werden ook mobiele telefoons, computermateriaal, betaalkaarten en geld in beslag genomen.

"Deze operatie toont dat misdaad in de virtuele wereld echte gevolgen voor de betrokkenen heeft, en dat het internet geen schuilplaats voor criminele activiteiten is, ongeacht waar het vandaan komt en waar het tegen gericht is", zegt Bernd Rossbach van Interpol.

Reacties (10)
29-02-2012, 10:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-02-2012, 10:16 door Above
Goh, we hebben weer een nieuwe rage om de bevolking angst aan te jagen en de vrijheid in te perken. Ik gebruik maar een quote van Tweakers.net uit één van de reacties.

Anonymous is de nieuwe Al-Qaida.

Waar iedere terrorist de afgelopen jaren volgens de overheidsinstanties zogenaamd voor Al-Qaida werkte, om de miljarden Euro's verslindende War on Terror te rechtvaardigen (en bijbehorende vrijheidsbeperkende acties zoals constante monitoring van de burger op ieder denkbaar vlak), wordt tegenwoordig iedere huis, tuin en keukenhacker gelinkt aan Anonymous, teneinde verregaande restricties op het vrije internet te kunnen implementeren/goedpraten.

Dan nog een quote:

Van de 4 Spanjaarden die zijn opgepakt zijn er trouwens 2 alweer op borgtocht vrij, omdat beiden nog tieners (de jongste 16) waren. De misdaad waar ze op dit moment voor gepakt zijn is niet eens het ddossen van een site; ze zijn gepakt voor het hosten van een IRC server waarop de aanvallen geplanned zijn.
29-02-2012, 10:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-02-2012, 11:51 door Anoniem
Het leuke is dat de overheid meestal geen enkel bewijs heeft om deze verdachten op te pakken. men pakt ze op in de hoop iets los te krijgen en dan te kunnen zeggen dat ze een succesgeboekt hebben. Eigenlijk zijn de overheden hier aan de verliezende hand. Neem de voedingsbodem weg waarom deze "hackers" succes hebben en dring je automatisch het aantal hacks terug. de die-hards zul je altijd hebben. Je wilt toch niet als (r) overheid dat de mensen underground gaan? zodat je geen controle meer hebt?
29-02-2012, 13:30 door SirDice
Door Above: Van de 4 Spanjaarden die zijn opgepakt zijn er trouwens 2 alweer op borgtocht vrij, omdat beiden nog tieners (de jongste 16) waren. De misdaad waar ze op dit moment voor gepakt zijn is niet eens het ddossen van een site; ze zijn gepakt voor het hosten van een IRC server waarop de aanvallen geplanned zijn.
Het faciliteren van een misdrijf is vaak net zo strafbaar als het daadwerkelijk plegen van datzelfde misdrijf.
29-02-2012, 14:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-02-2012, 14:36 door SirDice
Door Hugo:
Door SirDice: Het faciliteren van een misdrijf is vaak net zo strafbaar als het daadwerkelijk plegen van datzelfde misdrijf.
Maar dan moet wel bewezen worden dat dat het doel was van het opzetten van de IRC server.
Mee eens. En dat is aan de rechter om dat te toetsen. Als deze heren willens en wetens voor het plegen van een misdrijf hun IRC server ter beschikking hebben gesteld kunnen ze schuldig bevonden worden. Het wordt een ander verhaal als zij niet wisten dat hun IRC server hiervoor gebruikt werd. Maar, als dat laatste het geval zou zijn, waren ze waarschijnlijk niet eens opgepakt.
29-02-2012, 15:46 door Anoniem
Door Peter V:
Door Hugo:
Deze operatie toont dat misdaad in de virtuele wereld echte gevolgen voor de betrokkenen heeft, en dat het internet geen schuilplaats voor criminele activiteiten is, ongeacht waar het vandaan komt en waar het tegen gericht is,
Het is nog een beetje te vroeg voor die uitspraak. Het is namelijk nog niet zeker dat de juiste mensen zijn opgepakt.
Daar heb je groot gelijk in. De mensen zijn verdachten.

Alleen de rechter maakt uit of deze verdachten daders zijn.

Alleen als ze het gedaan hebben zijn ze de dader! Als de rechter bewezen acht dat ze dader zijn hoeft dat nog niet zo te zijn.
01-03-2012, 11:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-03-2012, 16:53 door SirDice
Door Erwin Blonk:
Door SirDice: Maar, als dat laatste het geval zou zijn, waren ze waarschijnlijk niet eens opgepakt.

Hou je paarden vast. Als iets eng is, is het wel de suggestie 'niemand wordt zomaar opgepakt'. Misschien lees ik het verkeerd maar ik maak hier uit op dat je denkt dat als ze niet iets strafbaars hadden gedaan, ze niet zouden zijn opgepakt. Anders gezegd: onschuldigen worden niet gearresteerd.
In dit soort, redelijk 'zichtbare', zaken nemen ze geen risico's. Men zorgt dat er voldoende aanleiding is om iemand op te pakken. Of ze ook daadwerkelijk schuldig zijn weet ik niet, dat is aan de rechter om dat te bepalen. Maar iemand wordt niet van z'n bed gelicht als tijdens het onderzoek al blijkt dat die persoon er totaal niets mee te maken heeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.