image

Beveiliging insulinepomp zo lek als een mandje

vrijdag 2 maart 2012, 10:23 door Redactie, 5 reacties

De hacker die vorig jaar verschillende beveiligingslekken in insulinepompjes openbaarde, heeft meer manieren ontdekt om de apparaten te manipuleren. In oktober liet Barnaby Jack al zien dat het mogelijk is om op afstand een fatale dosis aan suikerpatiënten te geven. Nu blijkt dat het ook mogelijk is om verschillende beveiligingsmaatregelen, zoals trillingswaarschuwingen, uit te schakelen.

Jack wil met zijn werk meer aandacht voor de veiligheid van insulinepompjes. De apparaatjes gebruiken steeds vaker draadloze communicatie om met de buitenwereld te communiceren. Daardoor zijn ze voor allerlei aanvallen kwetsbaar. "Dit zijn computers die net zo kwetsbaar zijn als je pc of Mac, maar ze worden niet zo beschouwd", stelt hij. "Als je naar deze apparaten kijkt, zijn de beveiligingslekken vrij schokkend om te zien."

Fabrikanten
Vanwege de technische vaardigheden die vereist zijn, verwacht Jack niet dat suikerpatiënten straks op grote schaal "gehackt" zullen worden. Het echte probleem ligt dan ook bij de kortzichtigheid van de fabrikanten. "Ze hebben er nooit aan gedacht dat iemand deze apparaten openmaakt, de code analyseert en ontdekt wat er binnen allemaal gebeurt."

Reacties (5)
02-03-2012, 10:31 door Anoniem
Die jongens van de medische producten zijn net producenten van SCADA-systemen....
02-03-2012, 18:08 door Reboot
Vanwege de technische vaardigheden die vereist zijn, verwacht Jack niet dat suikerpatiënten straks op grote schaal "gehackt" zullen worden

LOL!
02-03-2012, 18:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-03-2012, 19:11 door Anoniem
Joey, reken maar er maar niet al te veel op, maar aan de andere kant, wat houdt je tegen om je klasgenoten zelf iets bij te leren?
02-03-2012, 19:56 door Night
Geweldig idee voor een spannende roman.
De perfecte moord? Gewoon wireless een overdosis insulne toedienen...
Zie dat maar eens te achterhalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.