image

Rechter veroordeelt modemhacker

zondag 4 maart 2012, 12:11 door Redactie, 10 reacties

Een man die modems hackte waardoor anderen internettoegang konden stelen, is door een Amerikaanse rechter veroordeeld. Ryan Harris, ook bekend als DerEngel, schreef in 2006 een boek genaamd 'Hacking the Cable Modem, What Cable Companies Don't Want You to Know'. Ook is hij de oprichter van TCNISO. Volgens de aanklacht heeft Harris zich schuldig gemaakt aan samenzwering, computervredebreuk en 'wire fraud'.

Tussen 2003 en 2009 ontwikkelde TCNISO onder leiding van Harris hardware en software tools waarmee gebruikers hun kabelmodems konden aanpassen. Daardoor kon men zich als legitieme, betalende abonnees voordoen om zo gratis te internetten, of als ze al een betalende abonnee waren, hun snelheid verhogen. Harris zou ook via het forum van TCNISO klanten hebben geholpen bij het hacken van kabelmodems.

Sniffer
De producten die Harris ontwikkelde, waren van een packet sniffer voorzien, die hij 'Coax Thief' noemde. De software kon het internetverkeer opvangen, zodat de klanten van Harris het MAC-adres en configuratiebestanden van modems in de buurt konden verkrijgen.

"Het internet heeft de manier waarop we zaken doen veranderd", aldus procureur-generaal Carmen Ortiz. "Helaas is het ook een broeinest voor criminelen geworden. We zullen diegenen die onze communicatiesystemen voor illegale activiteiten gebruiken en andere schade toebrengen blijven vervolgen." Op 23 mei maakt de rechter de straf bekend. Harris kan maximaal twintig jaar achter de tralies verdwijnen en een boete van 250.000 dollar krijgen.

Reacties (10)
04-03-2012, 12:53 door WhizzMan
Iemand die een tool schijft om falende beveiliging van kabelbedrijven te "misbruiken" in de bak zetten? Als de beveiliging bekend faalt en de kabelbedrijven doen er niets aan om het te fiksen, denk ik niet dat de man veel straf zou moeten krijgen. De personen die het tooltje gebruiken waar het niet voor is zijn strafbaar bezig. Software om kabelmodems via bootP en DHCP en dergelijke van configuratie te voorzien is naar mijn mening niet zo crimineel.
04-03-2012, 14:25 door Anoniem
Wat een onzin man..
04-03-2012, 14:40 door Anoniem
Waarom worden meestal alleen de symptomen bestreden in userland? Op mijn opleiding werd toch veel aandacht besteed aan pro-actief handelen. Maar blijkbaar als je als groot bedrijf / ISP een mega netwerk hebt opgezet, en het blijkt te falen, dan worden ineens jaren later achteraf met terugwerkende kracht "daders" veroordeeld. De strafmaat is zo hoog dat ze net zo goed serie-moordernaar hadden kunnen zijn.
Woorden als "criminelen", "terroristen" etc. vind ik echt niet passen in de context van dit artikel; maar worden dikwijls opgeplakt aan mensen die eens niet te beroerd waren de handleiding te lezen.
04-03-2012, 17:17 door Anoniem
Tja, de meeste rechters stammen nog uit de 19de eeuw.....
05-03-2012, 11:26 door Anoniem
Hmm... interessante reacties hierboven...

Als ik dus een 'methode' uitvindt om de falende bescherming van bejaarden te exploiten, dan mag dat?!? Aanbellen en ze vertellen dat hun pinpas vernieuwd moet worden (social engineering) en daarmee geld verdienen is dus geen probleem?

Deze gozer verdiende gewoon z'n geld met andermans diensten. Slim - dat wel - maar niet legaal. Spammers verdienen ook bakken met geld en dat vinden we allemaal zwaar kl*ten en ze moeten ze opknopen. Bovengenoemde doet niet veel anders, toch?
05-03-2012, 11:45 door Anoniem
Tja, de rechters worden binnenkort veroordeeld.

Voor het feit de eigen regering tig wetten te laten breken, dit niet eens kenbaar te maken en laat staan te veroordelen.

Tegelijkertijd wel de burger meer en meer in een hoek drukkend.

Tegelijkertijd de rechtspraak minder en minder bereikbaar makend voor diezelfde burger

Banken staatsobligaties van griekenland te laten kopen waar ze een decennia terug al wisten dat griekenland dit niet terug zou kunnen betalen (mag dat met hypotheken? en waarom niet?)

Nu Europa solidair te noemen daar waar de ECB betalingen aan griekenland min of meer rechtsstreeks terugvloeien in onze banken kas.

Diezelfde banken die verantwoordelijk zijn voor onze crisises nu meer macht toe te kennen dan ooit te voren

de EU functionarissen die dikbetaald hun werk NIET hebben gedaan, zelfs onze mogelijkheden hebben ondermijnt (en nog) door griekenland uberhaubt alleen al onder dezelfde afspraken als met andere landen toe te laten.

de rechters die de wapenwet in nederland hebben laten versloffen

die de uitvoerende macht onvoldoende op de vinges tikken

TUIG, DAT IS HET EN VALLEN ZULLEN ZE.
05-03-2012, 12:30 door spatieman
gij zult niet hacken.
want de overheid duld geen concurrentie.
05-03-2012, 13:47 door SirDice
Door WhizzMan: Iemand die een tool schijft om falende beveiliging van kabelbedrijven te "misbruiken" in de bak zetten?
Hij schreef niet alleen de tool, hij verdiende er flink geld mee.

Als de beveiliging bekend faalt en de kabelbedrijven doen er niets aan om het te fiksen, denk ik niet dat de man veel straf zou moeten krijgen.
Het gaat om de manier waarop. Als hij inderdaad alleen daar melding van had gemaakt en eventueel een tooltje had gemaakt om het te kunnen testen was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest. Echter, deze meneer heeft geprobeerd er volop van te profiteren door zowel hardware als software te verkopen met als enige doel het gratis kunnen afnemen van een dienst. En om die reden is'ie dan ook veroordeeld.
05-03-2012, 23:27 door Anoniem
Die tool was erg handig,..In nederland ook trouwens :-)

Het ging ineens een heeeel stuk sneller...


Maar dat cable gedoe heb ik eruit gemieterd..wat een bagger oplossing..hoe meer aansluitingen hoe trager...
07-03-2012, 09:50 door Anoniem
ook dom, ooit van Mac-spoofing gehoord.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.