image

Nederland in top 10 minste besmette landen

woensdag 7 maart 2012, 11:52 door Redactie, 0 reacties

Nederland behoort tot de top 10 van landen met het laagste aantal besmette computers. Toch is hier nog altijd zo'n dertig procent van alle machines geïnfecteerd. Dat beweert het Noorse anti-virusbedrijf Norman aan de hand van gebruikers van de gratis Malware Cleaner. De cijfers komen overeen met die van Panda Security, dat beweert dat 33% van de Nederlandse pc's geïnfecteerd zijn. Bovenaan de lijst van schoonste landen staat Finland, waar zo'n 24% van de gescande computers malware bevatte.

Verder staan in de top 5 Noorwegen, Zweden, Puerto Rico en Denemarken, waarbij het aantal infecties tussen de 25 en 28% ligt. Nederland staat op een negende plaats, achter Sudan, Singapore en Myanmar. Volgens Norman zit het aantal infecties bij deze landen zo rond de dertig procent. Volgens Johanna Puustinen van Norman is het schokken dat zelfs in de schoonste landen nog zoveel machines besmet zijn.

Puustinen waarschuwt mensen die naar Zuid-Korea, Guatemala, Vietnam, Indonesië, Argentinië, Thailand, Georgië, Filipijnen, Algerije, Venezuela, Letland en Pakistaan op vakantie gaan. Wie daar een computer gebruikt heeft meer dan 50% kans dat er malware op staat.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.