image

McAfee gaat Pentagon tegen WikiLeaks beschermen

donderdag 8 maart 2012, 11:48 door Redactie, 9 reacties

Het Pentagon heeft twee externe bedrijven ingeschakeld om het eigen personeel te trainen, zodat die WikiLeaks-achtige incidenten kunnen voorkomen. De opdracht van 190 miljoen dollar ging naar anti-virusbedrijf McAfee en defensiebedrijf Northrop Grumman. De twee bedrijven gaan het militaire IT-personeel opleiden zodat die zowel vertrouwelijke als niet-vertrouwelijke defensienetwerken tegen WikiLeaks-achtige lekken kunnen beschermen.

Sinds het lekken van een groot aantal Amerikaanse telegrammen door een soldaat, is het gebruik van cd's of andere draagbare media op het vertrouwelijke defensienetwerk verboden. Om dit beleid na te leven en de netwerken te monitoren wordt het 'Host Based Security System' gebruikt. Daarnaast stopt het systeem ongeautoriseerde applicaties en kan het kwaadaardige systemen op de vertrouwelijke defensienetwerken herkennen.

Om het systeem beter te gebruiken en klaar voor toekomstige aanpassingen te zijn, wordt nu het meest uitgebreide trainingsprogramma op het gebied van cybersecurity gehouden.

Reacties (9)
08-03-2012, 11:56 door Anoniem
Denk niet dat het veel had geholpen als Manning deze training had gevolgd. Als je werknemers willen lekken, dan zullen ze lekken. Weinig aan te doen. Behalve dan minder gegevens opslaan en die minder toegankelijk maken voor iedereen. Maar daar lijkt deze 'cursus' van McAfee niet over te gaan. Komt op mij over als een extra organisatielaag met bijbehorend personeel.
08-03-2012, 12:24 door Anoniem
En wie gaat McAfee and Northrop beschermen?

Want die lekken zelf ook als een zeef, volgens media berichten.

190 Mil,, daar kunnen aardig wat amerikanen weer van hun huur betalen, in plaats van op straat te moeten leven door de belasting schuld aan die staat, die het weer geeft aan vriendjes voor nep projecten.
08-03-2012, 12:30 door Rubbertje
Hahaha!!!
08-03-2012, 12:39 door Anoniem
Zucht: Als Het Pentagon zich gaat bezig houden met vrede, het verjagen van dictators, zelf in de spiegel kijken, echte (?) terrorisme gaan bestrijden, de war on drugs verder gaan intensiveren, maffia en andere criminaliteit bestrijden.Milieudelicten aanpakken, witwassers en fraude bestrijden enzovoort enzovoort Dan hebben ze, zo maar op een dag, geen last meer van Wikileaks.

Maar dat dat gebeurd niet. Al het bovenstaande houden ze in stand (creëren het zelfs, staat in de gelekte mails) en richten zich met het volledige lands-kapitaal en energie op Wikileaks. Wat een dom dom volk.
08-03-2012, 12:45 door SphaZ
Treurig dat grote bedrijven nog steeds in de veronderstelling zijn dan McAfee een goede en betrouwbare partij is. Maar ja, nu is het in het grote "corporate environment" helaas vaak ook niet zaak of je goed bent, maar of je een bekende naam hebt.
08-03-2012, 14:13 door Anoniem
Hahaha straks de FBI onderuit omdat ze verkeerde update distribueren.. Dat is bij ons 2x keer gebeurd ..alles down.


HAHAHA kan leuk worden!!!
08-03-2012, 14:28 door Anoniem
McAfee moet het Pentagon gaan beschermen!? Sorry hoor,maar ik vrees het ergste.Dat wordt 1 grote gatenkaas,een walhalla voor exploits,trojans en andere spyware.Ik kan helaas uit eigen ervaring meespreken.
08-03-2012, 16:06 door Goeroeboeroe
Volgens mij de eerste keer dat ik hardop in de lach schoot op deze site. McAfee die het Pentagon gaat beschermen. Dat is Bleker die de natuur gaat beschermen.
08-03-2012, 17:50 door Anoniem
Pentagon wordt straks toch wegbezuinigd. Overbodig instituut. Het enigste waar ze goed in zijn is om in hun eigen voet te schieten. Heb nog een lijstje van overbodige instituten: .....ach bedenk het zelf maar. Zal een hoop centjes schelen aan plakpakken (nee, niet Jort Kelder, das een "plakpik") die alleen goed zijn in pingpongen, Rolex-kijken en het hebben het een Alfa Romeo. Helaas dat de lullen van die vaderlands-rukkers in 60 jaar toch echt gekrompen zijn lees ik op nu.nl.....Tja, wat heb je eraan als je alleen maar stof produceert...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.