image

LulzSec-leider niet vervolgd voor drugs- en wapenbezit

maandag 12 maart 2012, 09:40 door Redactie, 1 reacties

De opgepakte leider van hackercollectief LulzSec heeft een 'plea deal' met de Amerikaanse autoriteiten gesloten, zodat hij niet voor illegaal wapenbezit en drugshandel wordt veroordeeld. De 28-jarige Hector Xavier Monsegur wordt daarnaast ook niet vervolgd voor het hacken van een casino website, de verkoop van gestolen goederen en het misbruik van de creditcard van een werkgever waarmee hij voor 15.000 dollar aan ongeautoriseerde uitgaven deed.

Informant
Monsegur zou al sinds 1999 zich met criminele zaken op het internet bezighouden. Sommige van de misdrijven zijn te oud of vallen niet onder de federale jurisdictie.

'Sabu' zoals Monsegur zich noemde, werd op 7 juni vorig jaar gearresteerd en bekende op 15 augustus schuld. Vanaf het moment van zijn arrestatie werkte hij voor de FBI. Mogelijk zouden VPN-problemen hem uiteindelijk de das om hem hebben gedaan.

Reacties (1)
12-03-2012, 11:32 door Anoniem
Sabu heeft, in zijn rol als FBI informant, anderen ertoe aangezet om onder meer opsporings- en inlichtingendiensten buiten de Verenigde Staten aan te vallen. Hoe kijken deze diensten daartegen aan, en mag de FBI wel aan dergelijke uitlokking meewerken ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.