image

Privégegevens verloren smartphones massaal bekeken

maandag 12 maart 2012, 16:09 door Redactie, 7 reacties

De privégegevens op verloren smartphones worden massaal bekeken door de personen die de toestellen vinden. Beveiligingsbedrijf Symantec deed een proef waarbij het opzettelijk 50 smartphones in verschillende steden achterliet. Op de telefoons stonden "gesimuleerde" bedrijfs- en persoonsgegevens. Daarnaast was er spyware geïnstalleerd, zodat de beveiliger op afstand kon meekijken wat de vinders ermee deden.

25 van de 50 mensen die de verloren smartphones vonden, deden een poging om ze aan de eigenaar terug te geven. Zelfs in het geval van een eerlijke vinder bleek dat de gegevens op het toestel werden bekeken. In 48 van de 50 gevallen werd de smartphone door de vinder benaderd. Vooral een privéfoto app (72%) was erg populair. Tevens probeerde 43% een internetbankieren app te starten en werd door 57% een bestand genaamd "Saved Passwords" geopend.

Wachtwoord
Dertig van de vinders probeerden om sociale mediagegevens op te vragen en e-mails te lezen. Veertig probeerden documenten, waar duidelijk stond vermeld dat het om bedrijfsgegevens ging, zoals salarissen en HR-zaken, te openen. "We willen niet zeggen dat mensen slecht zijn. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en als de verleiding te groot is, zullen ze zich laten gaan", stelt Kevin Haley.

Hij adviseert smartphone-gebruikers om in ieder geval een wachtwoord in te stellen, aangezien dat doorsnee dieven en vinders op afstand houdt. Daarnaast is het handig om software te installeren waarmee op afstand gegevens zijn te verwijderen en de locatie valt te bepalen. Haley stelt dat voorkomen beter dan genezen is, en geeft als laatste tip om de smartphone altijd op een veilige plek dicht bij zich te dragen.

Reacties (7)
12-03-2012, 16:55 door Anoniem
Het wordt tijd om een chipje bij je te dragen, chipje in de buurt van de telefoon dan geen gezeur met moeilijke passwords.
Chipje niet in de buurt van de telefoon, lastig password.

Anders wordt ik er alleen zelf gek van en wat krijg je dan dan doen we het maar helemaal niet he :-)
12-03-2012, 21:59 door Anoniem
Door Anoniem: Het wordt tijd om een chipje bij je te dragen, chipje in de buurt van de telefoon dan geen gezeur met moeilijke passwords.
Chipje niet in de buurt van de telefoon, lastig password.

Anders wordt ik er alleen zelf gek van en wat krijg je dan dan doen we het maar helemaal niet he :-)
Armpje eraf , vrij spel ?
13-03-2012, 08:47 door Anoniem
"Tevens probeerde 43% een internetbankieren app te starten en werd door 57% een bestand genaamd "Saved Passwords" geopend. "

Da's verbazingwekkend veel, ik zou niet eens verwachten dat zo'n hoog percentage dergelijke apps/bestanden zou weten te vinden of zich zou beseffen dat dergelijke data op een telefoontje te vinden is ??
13-03-2012, 08:48 door SecOff
Als je een android telefoon hebt kun je dat met een willekeurig bluetooth device doen. (zoek op bluetooth unlock)
13-03-2012, 11:45 door Anoniem
Daarnaast is het handig om software te installeren waarmee op afstand gegevens zijn te verwijderen en de locatie valt te bepalen.

Ik ben benieuwd of iemand weet met welke software dit kan op een blackberry, en kan je hier ook mee voorkomen dat men de reeds gewiste smsen en bestanden terughaald.
13-03-2012, 13:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Armpje eraf , vrij spel ?
Nee hoor ze mogen 'em zo hebben hoor, het ging hier over verloren telefoons.
15-03-2012, 17:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.