image

Android-malware gebruikt Windows trucs

maandag 12 maart 2012, 17:41 door Redactie, 1 reacties

Steeds meer Android-malware imiteert de werking van Windows-malware om zich voor beveiligingsonderzoekers te verstoppen. Het gaat hier onder andere om de techniek genaamd 'reflections'. Daarmee kan een programmeertaal tijdens het uitvoeren classes, attributen en subroutines inspecteren en aanroepen, zonder dat het die tijdens het compileren hoeft te kennen.

Volgens Dinesh Venkatesan van TotalDefense wordt het gebruik van reflections door steeds meer Android-malware toegepast. Daardoor probeert de malware statische code analyse te omzeilen. Tijdens deze analyse wordt gecontroleerd of een mogelijk malware-exemplaar een subroutine aanroept die bijvoorbeeld sms-berichten verstuurt

Bij oudere Android-malware werd deze routine direct aangeroepen en konden analyse tools hierop controleren. Door het gebruik van reflections wordt de detectie van dit soort verdacht gedrag bemoeilijkt.

Reacties (1)
13-03-2012, 11:57 door Rasalom
Als software beweert rechten nodig te hebben om te SMSen en vervolgens wordt de SMS routine verstopt, dan mag je de App wat mij betreft sowieso afwijzen in de Market.

Zo, nu nog even de wereldwijde economische crisis oplossen... ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.