image

Trio skimmers veroordeeld tot 9 maanden cel

woensdag 14 maart 2012, 15:13 door Redactie, 3 reacties

De rechtbank in Den Bosch heeft twee Amsterdammers en een Roemeen tot een gevangenisstraf van negen maanden veroordeeld wegens het skimmen van pinpassen in het Brabantse Schijndel en het bezitten van skimapparatuur. De drie manipuleerden een geldautomaat van de ABN-AMRO waar uiteindelijk 30 transacties plaatsvonden. "Waarbij bij het merendeel van de klanten het intoetsen van de pincode zichtbaar is", aldus de rechter.

Lijstje
In de auto troffen agenten voorwerpen om skimapparatuur te plaatsen, waaronder een geskimde ING- bankpas en een handgeschreven lijstje met elf adressen van pinautomaten. Justitie eiste een een gevangenisstraf van 18 maanden. De rechtbank vond die straf veel te hoog.

"Gelet op uitspraken in vergelijkbare zaken kan bij hetgeen het openbaar ministerie bewezen acht worden volstaan met een gevangenisstraf overeenkomstig de duur van het reeds ondergane voorarrest." Wat neerkomt op een effectieve gevangenisstraf van negen maanden.

Reacties (3)
14-03-2012, 18:53 door securbenik123321
nou, dat zal ze leren,

ze lopen dus nu weer gezellig vrij rond en kunnen weer zaken doen.

wat een fijn land toch, dat nederland........ voor criminelen dan ;-(


groet ben
14-03-2012, 22:08 door Anoniem
Mooi
Ik ga ook beginnen met skimmen, brengt meer geld in het laatje dan door eerlijk en hard te werken.
Reken maar uit, paar miljoen binnenharken, paar maandjes zitten, daar op topniveau plannetjes bedenken met medegevangenen en als je daarna weer vrij bent heerlijk genieten van je geld ! Toppie !
15-03-2012, 13:04 door Ed Dekker
Door Anoniem:
Reken maar uit, paar miljoen binnenharken, paar maandjes zitten, daar op topniveau plannetjes bedenken met medegevangenen en als je daarna weer vrij bent heerlijk genieten van je geld ! Toppie !
Een paar miljoen uit 30 bankrekeningen - aangenomen dat het om 30 transacties van verschillende rekeningen ging. Dat is gemiddeld meer dan 40.000 per bankrekening.
Ik heb het uitgerekend en het lijkt me een sterk verhaal.
Daarom heeft de rechtbank het ook over "vergelijkbare zaken". En dat is precies het probleem: ben je als speurneus snel, dan is de straf laag. Worden de boeven later in de kladden gevat en zijn ze flink stout geweest, nou! dan zwaait er wat! Je zou willen dat ze ook gestraft kunnen worden voor potentiele schade, zoals terroristen. Helaas ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.