image

Anti-virusbedrijven niet blij met Android-test

woensdag 14 maart 2012, 16:04 door Redactie, 5 reacties

Verschillende aanbieders van mobiele virusscanners waren niet te spreken over een recente test van AV-Test.org, waaruit bleek dat de meeste anti-virus apps waardeloos zijn. Volgens de fabrikanten was de test niet goed uitgevoerd en bevatte die zelfs fouten. AV-Test.org besloot daarom een nieuwe test uit te voeren, waarbij geteste scanners ook de gelegenheid kregen om hun resultaten te verbeteren, zegt Andreas Marx van AV-Test.org tegenover Security.nl.

Een deel van de leveranciers zou hun detectiegraad hebben verbeterd door ontbrekende signatures na het eerste rapport toe te voegen. Zo scoorde MyMobileSecurity in eerste instantie voor alles een zware onvoldoende. Na de tweede test staat de scanner in het lijstje van beste presterende producten. Hieronder een overzicht van links de oude test en rechts de nieuwe test.

De scanners van F-Secure, Kaspersky en McAfee scoren als enige op alle vlakken de maximale score.

Reacties (5)
14-03-2012, 19:59 door RichardJ
Avast is goed bezig.
Product komt als beste uit de test, zit barstens vol functies en is nog gratis ook.
14-03-2012, 23:13 door Rolfwil
Totdat Avast bij mij ongevraagd Google Chrome mee installeerde. Bij Itunes wordt nog een mogelijkheid geboden Safari niet mee te installeren. Viel me erg tegen van Avast, heb het na jaren vervangen voor AVG, wat tot nu toe even prettig werkt
15-03-2012, 06:30 door Paddington61
Avast gooide bij mij iedere x de hele tel uit als ik op internet ging. Werk zelf al jaren met AVG, en dat bevalt prima. Dus, weg Avast, welkom terug AVG.
15-03-2012, 09:08 door Rasalom
Door Ralphwil: Totdat Avast bij mij ongevraagd Google Chrome mee installeerde.
Dit nieuws gaat over Android, niet over je pc. :)

Vooral de groei van McAfee ten opzichte van de vorige test valt op. Ik vraag me af of dat aan de testmethode ligt, of aan verbeteringen in de app zelf.
15-03-2012, 10:39 door Anoniem
Avg had anders laatst een "leuke"update kon je daardoor niet meer op je systeem. Ik heb de hele boel bijelkaar gevloekt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.