image

Pinpasblokkade groot succes tegen skimmers

donderdag 4 juli 2013, 09:27 door Redactie, 4 reacties

Sinds banken het pinnen buiten Europa standaard hebben uitgeschakeld, is de schade door skimming drastisch gedaald. Dat blijkt uit een rondvraag door Spits onder verschillende banken. Geoblocking, zoals de maatregel ook wordt genoemd, zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om de pinpas buiten Europa te gebruiken. Skimmers gebruikten gekopieerde pinpasgegeven vaak in het buitenland.

Aangezien de geskimde pinpassen alleen binnen Europa zijn te gebruiken, maakt dit het lastiger voor de criminelen om geld van bankrekeningen te stelen. De ABN Amro zag de schade door skimming met 80 procent afnemen, terwijl SNS Bank zelfs een 90 procent afname rapporteerde. ING wil geen cijfers noemen, maar zegt dat de schade sinds de invoering van geoblocking 'significant' is afgenomen.

Succes
De Rabobank, dat als eerste Nederlandse bank de maatregel invoerde, liet vorig jaar juli al weten dat het blokkeren van pinpassen buiten Europa voor een afname van 85 procent van de skimschade had gezorgd.

In België, waar geoblocking al sinds januari 2011 actief is, nam de schade door skimming zelfs met 95 procent af.

Reacties (4)
04-07-2013, 10:09 door Anoniem
Daar staat tegenover dat het plofkraken toeneemt en de fraude die gepleegd wordt bij het internetbankieren gaat ook gewoon door.
04-07-2013, 10:58 door Anoniem
Tja, als we niet meer op de snelweg mogen rijden dan zullen er minder ongelukken op de snelweg gebeuren.
04-07-2013, 11:45 door Anoniem
Waarom kon dit niet eerder geactiveerd worden en waarom kan ik als klant niet zelf bepalen in welke landen ik mijn pas alleen actief wil hebben. Voor ongeveer 95% gebruik ik hem alleen in Nederland. De andere keren dat ik in het buitenland zit wil best dit tijdelijk zelf activeren en weer uit zetten.
04-07-2013, 12:25 door Chasalin
Door Anoniem: Tja, als we niet meer op de snelweg mogen rijden dan zullen er minder ongelukken op de snelweg gebeuren.
Detail is dat je nog steeds de snelweg op mag als je dat van tevoren aangeeft... Vergelijking gaat dus mank.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.