image

SourceForge verwijdert Anonymous-OS

vrijdag 16 maart 2012, 09:04 door Redactie, 5 reacties

Distributieplatform SourceForge heeft het Anonymous OS van de website verwijderd. Eerder deze week werd het besturingssysteem gelanceerd, dat de naam van internetbeweging Anonymous draagt. Al gauw werd er vanuit Anonymous gewaarschuwd om het besturingssysteem niet te gebruiken. Nu heeft ook SourceForge zich ermee bemoeid. De website biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om hun software via SourceForge aan te bieden en te onderhouden.

Volgens SourceForge was de naam van het project misleidend. "We hebben geen bewijs dat het met Anonymous geassocieerd is", aldus een verklaring. Op het eerste gezicht lijkt Anonymous OS een security-gerelateerd besturingssysteem met de nadruk op offensieve programma's en tools. Uit onderzoek door verschillende beveiligingsexperts zou echter blijken dat Anonymous OS een beveiligingsrisico vormt, en niet alleen een distributie van security-gerelateerde tools is, zoals de beschrijving beweert.

Offline
Daarnaast zou het project niet transparant zijn, wat belangrijk bij security-gerelateerde software is, aldus de verklaring. Ook hekelt SourceForge het bewust kiezen van een misleidende naam om op alle media-aandacht mee te kunnen liften. "We hebben daarom besloten om deze download offline te halen en het project op te schorten, tot we meer informatie krijgen die ons anders doet denken." SourceForge zegt contact met de projectbeheerder te zullen opnemen.

Reacties (5)
16-03-2012, 10:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-03-2012, 11:54 door Duck-man
Door rookie: Wie is nou wie?
Heel simpel "Anonymous" is onbekend en "Anonymous OS" is onbekend.
Dat is nou de grap. Niemand is Anonymous dus iedereen. En iedereen mag zich als Anonymous uitgeven.
16-03-2012, 16:18 door Anoniem
De FBI heeft dit on line gezet om zo de kiddies die dit installeren bij de bron te kunnen tracen.
17-03-2012, 22:25 door Anoniem
Er zijn genoeg veilige distro's voor anoniem internetten, gebruik hiervoor bij voorbaat een livecd. En voor security audits heb je backtrack.
Er is dus geen noodzaak voor nog een nieuw OS, en doet gelijk al een belletje rinkelen dat er wel FBI oid bij betrokken zal zijn.. Een OS ook lekker groot dus lastig 100% na te pluizen.
19-03-2012, 08:45 door Anoniem
Annonymous moet gewoon een leider hebben met officiele leden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.