image

9 miljoen smartphones verloren in 2011

donderdag 22 maart 2012, 16:26 door Redactie, 1 reacties

Vorig jaar verloren consumenten meer dan negen miljoen smartphones en met name in Amsterdam gaan mensen slordig met hun toestel om. Dat beweert mobiele beveiliger Lookout, dat hielp met het terugvinden van de telefoons. Bij elkaar vertegenwoordigen de gevonden smartphones een waarde van 1,9 miljard euro. Het bedrijf maakte een speciale wereldkaart waarop te zien is hoeveel risico inwoners lopen om hun toestel te verliezen. Amsterdammers zouden volgens deze kaart twee keer per jaar een telefoon kwijt raken.

Locaties
Elke dag zouden alleen al gebruikers van Lookout voor 5,4 miljoen euro aan toestellen verliezen. "En indien niet teruggevonden, zou het niet alleen zijn tol op onze portemonnee, maar ook op onze geestelijke gesteldheid eisen", zegt CTO Kevin Mahaffey. "Het beschermen van je smartphone begint met de bescherming tegen de grootste dreiging waar je mee te maken krijgt, namelijk het verliezen."

De coffee shop is de voornaamste plek om de telefoon te verliezen, zowel door niet goed opletten als door diefstal. Andere "gevaarlijke" plekken zijn bars, kantoren, restaurants, benzinepompen, apotheken en parken.

Reacties (1)
22-03-2012, 16:43 door Anoniem
Amsterdammers zouden volgens deze kaart twee keer per jaar een telefoon kwijt raken.

Cijfers lijken mij niet juist, maar het past prima bij het beeld wat Amerikanen van Amsterdam hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.